6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Domuz gribi aşısı başladı

BEYŞEHİR'DE RİSK GRUBUNDAKİLER AŞILANMAYA BAŞLANDI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde hacı adayları ve sağlık personelinden sonra üçüncü grup olarak nitelendirilen 6 aylık-5 yaş arası çocuklar ile risk grubunda yer alan yetişkinlere de Pandemik A (H1N1) aşısı sağlık ocaklarında uygulanmaya başlandı.

Beyşehir 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda belediye hoparlöründen yapılan duyuların ardından 6 aylık ile 5 yaş grubu arasındaki çocuklar ile risk grubu içerisinde yer aldığı belirtilen yetişkinlere aşı uygulaması başladı. İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata ve ailesi de domuz gribi aşısı olurken, aşıdan çekinen küçük yaştaki çocukların zaman zaman gözyaşlarına boğulmaları dikkat çekti. Beyşehir Sağlık Grup Başkanı Dr. Tugay Güzeller, hacı adayları ve sağlık çalışanlarının ardından ilçede üçüncü grup olarak adlandırılan risk grubu içerisinde yer alan yetişkinler ile 6 aylık ve 5 yaşları arasında olan çocukların domuz gribi aşısını olmaya başladığını söyledi.

Beyşehir Sağlık Grup Başkanlığı'na gelen aşıların ilçe merkezindeki sağlık ocakları ile köy ve kasabalardaki sağlık kuruluşlarına gönderildiğini belirten Güzeller, risk grubu içerisinde yer alan çocuklar ile yetişkinlere mutlaka domuz gribi aşısının yapılması yönünde tavsiyelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:12:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 11:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?