6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Domuz gribi sandı, diş apsesi çıktı

Konya'da kendisinin domuz gribi olduğundan şüphe ederek hastaneye başvuran bir kişinin yapılan tetkiklerinde, diş apsesi ve boğaz enfeksiyonu bulunduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Selçuk Üniversitesi'nde öğrenci olduğu öğrenilen M.S, Portekiz'den gelen iki arkadaşıyla görüştükten sonra ateşi çıktı. Bunun üzerine "domuz gribi" olabileceğini düşünen M.S, 112 Acil Servise haber verdi.

Ambulansla alınan M.S., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi. Burada tedbirler alındıktan sonra hasta, İntaniye Servisi'nde özel bir odaya kaldırılarak numuneleri alındı. Alınan numuneler sonrasında hastanın diş apsesi, bademcik iltihabı ve boğaz enfeksiyonu bulunduğu ortaya çaktı.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Domuz gribi şüphesi olduğu iddiası ile ilgili olarak gerekli araştırmalar uzmanlarca yapılmıştır. Öncelikle vurgulanması gereken durum, vakanın kesinlikle domuz gribi olmadığı yönündedir. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzmanlarınca yapılan muayene ve tetkiklerin ardından vakanın domuz gribi vaka tanımına kesinlikle uymadığı görülmüştür. Hastanın muayenesinde diş apsesi, tonsilit (bademcik iltihabı) ve farenjit (boğaz enfeksiyonu) tespit edilmiş olup, bu da bakteriyel kökenli bir enfeksiyondan kaynaklanmaktadır. Yani viral bir enfeksiyon olmadığı ortadadır. Kişinin mevcut hastalıklarının tedavisi Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürmektedir. Domuz gribi vakası olduğunda anında halkın bilgilendirilmesi ilk yapılacakların başında gelmektedir. Bugün itibariyle halkımızın endişeye kapılmasına gerekli bir durum yoktur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?