6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Domuz gribinden üçüncü ölüm!

Sağlık Bakanlığı, Konya'da hayatını kaybeden 37 yaşındaki bir bayandan alınan numunede pandemik A (H1N1) virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tedavisi hastanelerde sürdürülmekte olan laboratuar teyitli pandemik A(H1N1) grip vaka sayımız 16'dır. Bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın tedavisi ise yoğun bakımda sürdürülmektedir. Konya'da altta yatan kronik hastalığı bulunan 37 yaşında bir bayan vatandaşımız, hastaneye yatırıldığı gün hayatını kaybetmiş ve alınan numunede pandemik A(H1N1) pozitif bulunmuştur. Pandemik gripten vefat eden toplam kişi sayısı 3'e yükselmiştir" denildi.

Griple ilgili uyarılarda bulunulan açıklanmada, "2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır" ifadeleri yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 23:22:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 23:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?