7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Donmaktan kurtuldu ikizleri oldu

(ÖZEL HABER) DONMAKTAN KURTULDU İKİZLERİNİ DÜNYAYA GETİRDİ

Karaman'ın Ermenek ilçesinden doğum yapmak için Konya'ya gitmeye çalışan kadının bulunduğu otomobil kar ve tipide mahsur kaldı. En yakın ilçedeki ambulansın saatler sonra ulaşmasıyla hastaneye kaldırılan genç kadının ikiz bebekleri dünyaya geldi.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Hatice Keskin, 7.5 aylık hamileliğinin ardından doğumunun yaklaşması nedeniyle akşam saatlerinde Konya'ya gitmek için kocası Naci Keskin ve yakınlarıyla birlikte otomobille yola çıktı. İki saate yakın yolculuğun ardından hamile kadının bulunduğu araç Konya'nın Taşkent ilçesi sınırlarında bulunan Belpınar mevkisinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Otomobilde bulunan aile fertleri Hadim Devlet Hastanesi'ne ulaşarak yardım istedi. Hemen bir ambulans yola çıkarken, hastane yetkilileri de Karayolları ile görüşerek yolun açılmasını istedi. Karayolları ve sağlık ekiplerinin 1 saatlik çalışmasının ardından yaklaşık 2 saat araçta mahsur kalan hamile kadın kurtarıldı. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ciddi olan ve tehlikeli bir yolculuk geçiren genç kadın, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Doğum Servisi'ne kaldırıldı.

İLK ÇOCUĞU ÜÇ GÜN YAŞAMIŞ

Hatice Keskin'in 5 yıl önce Naci Keskin'le evlendiği ve 2 yıl önce bir çocuğunun olduğu, 3 gün yaşadıktan sonra da öldüğü öğrenildi. Çocuğunun üzüntüsünü bir türlü içinden atamadığını belirten Keskin'in yakınları, "Yeniden hamile kalmasından sonra bebeğine bir şey olmasından çok korkuyordu. Gece zor bir olay yaşadı, şimdi durumu biraz daha iyi. Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı istiyor" dedi.

Yaşadığı olayların ardından sağlık durumu sabaha karşı biraz daha iyileşen Hatice Keskin erken doğum yapacağı için doktorlar ikiz bebekleri riske atmadı. Ameliyata alınan anne Keskin, yaklaşık 1 saat süren sezaryenle 35 cm boyunda 2 ve 2.5 kilo ağırlığındaki ikizlerini dünyaya getirdi. Annenin sağlık durumunun iyi olduğu, bebeklerin ise yeni doğan ünitesinde kuvözde tutuldukları, her geçen dakika sağlıklarının biraz daha iyiye gittiği öğrenildi.

(ÖZEL HABER) DONMAKTAN KURTULDU İKİZLERİNİ DÜNYAYA GETİRDİ
(ÖZEL HABER) DONMAKTAN KURTULDU İKİZLERİNİ DÜNYAYA GETİRDİ
(ÖZEL HABER) DONMAKTAN KURTULDU İKİZLERİNİ DÜNYAYA GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 10:40:03
Güncelleme :24 Ocak 2010 Pazar 23:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?