6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

DP lideri Soylu Konya'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye'de son bir yılda işsizlik konusunda bir rekor kırıldığını belirterek, bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Konya'ya gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ilk olarak partisinin Konya il binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda DP'nin seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Süleyman Soylu, DP'nin bir fazilet mücadelesi verdiğini belirterek, "DP, Türkiye'yi yepyeni bir Türkiye'ye ulaştırmak için, idealini yepyeni bir Türkiye'yle buluşturmak, kökü mazide olan kendi kuvvetini geçmişinden bulan, geleceğini arayan bir anlayışla birlikte 29 Mart seçimlerine Türkiye'nin her tarafından çok güçlü girmektedir. Teşkilatın morali en üst düzeydedir. 29 Mart akşamı DP'nin alacağı seçim sonucu aslında Türkiye'nin içinde bulunduğu buhranı da ortadan kaldıracaktır. Çünkü DP, Türkiye'nin en güçlü alternatifi olarak 29 Mart seçimlerinden çıkacaktır. Türkiye daha önce 14 Mart'ta olduğu gibi yepyeni bir 30 Mart şafağına uyanacaktır" dedi.

Türkiye'deki en önemli sorunun giderek artan işsizlik olduğunu söyleyen Soylu, "Türkiye'de işsizlik konusunda büyük bir rekor kırıldı. Türkiye, 2008'i yüzde 13.6'lık bir işsizlik rakamıyla kapattı. Eksik istihdam hariç Türkiye'de 3 milyon 274 bin kişi işsizdir. Yüzde 13.6 rakamıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük işsizliğidir bu. 2007 Aralık ayına göre ise 800 bin kişinin üzerinde bir artış ile yine Cumhuriyet tarihinin en önemli rekorlarından birisidir. Bugün eksik istihdam rakamını bile açıklamaktan çekinen bir Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile karşı karşıyayız. İş umudunu kaybedenlerin oranı bu işsizlik oranında yoktur. Bu kişiler 3 milyon 274 bin kişinin içinde yoktur. Aralık sonu itibariyle gerçek toplam rakam 4.5 milyonu bulur. 2009 Ocak ve Şubat aylarında işsizliğin yoğun şekilde arttığını düşünürsek bu rakam 5 milyonun bile üzerine çıkıyor. Bu tablo Türkiye açısından ürkütücüdür. Bu tablo, Türkiye'nin sosyal barışı ekonomisi açısından ürkütücüdür. Bu konuda gereken önlemlerin bir an önce alınması şarttır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Süleyman Soylu, seçim otobüsüne binerek Konya'nın Beyşehir ilçesine hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?