6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

DP lideri Soylu Konya'da

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, dualarla askere gönderilen gençlerin, çobanların keçilerini koyduğu barakadan bozma yerlerde sınır nöbeti tuttuğunu belirterek, bunun sorumlularının bir an önce hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Partisinin Konya İl Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi'ne katılmak üzere Konya'ya gelen Genel Başkan Soylu, kongre öncesi yaptığı konuşmada gündemi değerlendirdi. Aktütün'de yaşanan olayı değerlendiren Soylu, bu milletin 19 yaşına gelmiş körpecik çocuklarını şehadete ersin düşüncesiyle askere gönderdiğini belirterek, "Bazıları bu terör denen bela ile bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyor. Etle tırnağı ayırmaya çalışıyor. Bin yıllık geleneğimizi bozmaya çalışıyor. Bu sırada da askere gönderdiğimiz evlatlarımız, çobanların keçilerini koyduğu ahırdan bozma barakalarda sınırlarımızı koruyorlarmış. Bundan kim sorumluysa mutlaka bedelini ödemelidir. Bu karakola 5 defa saldırılıyor ve 40 askerimiz şehit ediliyor. Peki o sırada benim Hava Kuvvetleri Komutanım ne yapıyor? Antalya'da golf oynuyor. Ve olaydan sonra bir açıklama yapıyor, 'Olayı akşam öğrendim'. Özrün kabahatinden büyük paşam senin" dedi.

Deniz Feneri davasına da değinen Soylu, "Benim vatandaşımın, üstelik Ramazan ayında iyi niyetini, dini duygularını sömürerek birileri rant sağlıyor. Yazıktır bu vatandaşıma. Bu yapılanın hesabını birileri vermeli. Üstü kapatılmamalı. Bu davada sonuna kadar gidilmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 19:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?