30
Nisan
2024
Salı
KONYA

DP'den Çiller tepkisi

DP KONYA İL BAŞKANI'NDAN ÇİLLER TEPKİSİ

Demokrat Parti (DP) Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, Tansu Çiller'in DP Genel Başkanlığı'na aday gösterilmek istenmesine tepki göstererek, "Kimseyi zorla genel başkan yapamayız" dedi.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan DP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Çiftkaya, bazı DP il başkanlarının eski Genel Başkan Tansu Çiller'in evine gidip genel başkan adayı olmasını istemeleri ile ilgili soruya, "Ben o arkadaşlar gibi Sayın Çiller'in yalısının önünde nöbet tutmadım çünkü Çiller'in geri geleceğini sanmıyorum. Biz, Tansu Çiller'in genel başkanlığa getirilmesine muhalefet etmedik ama kendisi gelmek istemiyorsa da zorla genel başkanlığa getirecek halimiz yok. Emin olun 15 Ocak günü en az 3-5 aday çıkacak ve demokratik bir yarış içinde genel başkanımızı seçeceğiz" yanıtını verdi.

"YAPTIĞI AÇIKLAMALAR TALİHSİZLİK"

Tansu Çiller'in daha önce yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladığını dile getiren Çiftkaya, "Sayın Çiller açıklamasında, "Hedef yüzde 10 ise ben gelmem" demiş. Eğer genel başkan olacaksanız hedefi siz koyar ve o hedef doğrultusunda teşkilatlarla birlikte çalışırsınız. AK Parti'nin icraatlarını beğendiğini belirtmiş. Eğer AK Parti'nin önüne çıkmaya cesaretiniz yoksa bunu önceden belirtecek ve söyleyeceksiniz. Bazı yerlerde de Süleyman Demirel'in kendisine, 'Geri gelme' dediğini söylemiş. Biz bizzat

Sayın Demirel'e bunu sorduk. Sayın Demirel bize, 'O kişiyi ben vekil yaptım. Ben bakan yaptım. Bu partinin başına ben geçirdim. Şimdi neden muhalefet edeyim ki? Hem bu misyonun lideriyim, partinin değil. Onun gelip gelmemesine siz karar vereceksiniz' demişti. 15 Ocak'ta DP kongreye gidecek ve daha da güçlenerek bu kongreden çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

DP Altınekin İlçe Başkanı Mürsel Topaloğlu ise DP'li Altınekin İlçe Belediye Başkanı Ali Poçan'ın partiden istifa etmesine değindi. Poçan'ın 2009 yerel seçimlerinde DP'den aday gösterildiğini ve bu sayede belediye başkanı seçilebildiğini belirterek, "Kendisi bizden aday olmak için partimize geldiğinde partimizin durumunu biliyordu. Ne değişti de partimizi bırakıp AK Parti'ye geçmeye karar verdi? Onu DP belediye başkanı seçtirmiştir. Bundan sonra kendisinin DP ile en ufak bir bağlantısı ve bağı kalmamıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 13:04:01
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?