6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

DSİ Çavuş Barajı törenle açıldı

Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde yapımı tamamlanan DSİ Çavuş Barajı ve Sulama Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun video konferans sistemi ile iştirak ettiği törenle açılan DSİ Çavuş Barajı ve Sulama Ünitesi, bölgede yaklaşık 138 hektarlık alanı sulayacak.

Çavuş beldesinde düzenlenen törene Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, İlçe Kaymakamı Ramazan Keskin, DSİ 4. Bölge Müdürü Hacı Haksal, Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz, Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, bazı belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, törende yaptığı konuşmada, 2000 yılında temeli atılan ve bu yıl içerisinde tamamlanarak su tutmaya başlayan barajın 1 milyon 240 bin metreküplük su hacmine sahip olduğunu hatırlatarak, tesisin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından baraj ve sulama ünitesinin açılışı Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak ve protokol mensupları tarafından birlikte kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından ses sanatçısı Benhur tören alanında davetlilere mini bir konser verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:45:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?