6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

DSP lideri Sezer Konya'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, önümüzdeki yerel seçimlerde bu gidişata dur diyecek tek partinin DSP olduğunu söyledi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katılmak üzere Konya'ya geldi.

İlk olarak Emirgazi ilçesine gelen Zeki Sezer, Emirgazi'nin ardından Karapınar ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Araç konvoyuyla ilçeye giren Zeki Sezer, toplantının düzenleneceği Karapınar Belediyesi Düğün Salonu'na geçti. Partililerin alkışları arasında salona giren Sezer, bir süre partilileri selamladı. DSP İl Başkanı Betül Öncü'nün ardından kürsüye çıkan Sezer, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her gün televizyonlara çıktığını ve kendisine televizyonların sürekli açık olduğunu ifade eden Sezer, ancak yerel seçimlerde sandıkların kendisine kapanacağını iddia etti.

Önümüzdeki yerel seçimlerin bu hükümetten kurtulmak için bir adım olduğunu ifade eden Sezer, "Bu millet kendilerine sürekli eziyet edilmesine izin vermez. Bu gidişata mutlaka bir dur diyecektir ve buna dur diyecek tek partinin DSP olduğunu anlayan halkımız bize yönelmeye başladı. Bugün Türkiye'deki en başarılı belediyeler DSP'li belediyelerdir. Biz DSP olarak haksız kadrolaşma ile niteliksiz belediye oluşturulmasına müsaade etmeyiz. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan işsizlik konusunda DSP olarak İstihdam Bankası Projesi hazırladık. Bu proje ile DSP'li belediyeler istihdamın artması için bazı çalışmalar yapıyor. Bu projeyi diğer partiler de uygulayabilir, sonuçta vatandaşa bir hizmettir bu" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Genel Başkan Zeki Sezer, bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını açıkladı. Belediye başkan adaylarıyla poz veren Sezer, daha sonra DSP'ye katılan bazı üyelere rozet taktı. Sezer, buradaki programın ardından Ereğli ilçesine hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?