4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Dualar birleşti

Konya'da, teheccüd namazı kılınarak İsrail'in saldırılarına maruz kalan Lübnan ve Filistinli Müslümanlar için dua edildi. 

Tüketiciler Birliği ve bazı sivil toplum kuruluşlarının ortak girişimiyle, İsrail'in saldırdığı Lübnan ve Filistinli Müslümanlar için "Dualarımızı birleştirdik" adlı program düzenlendi. Teheccüd namazı kılınarak duaların okunduğu etkinlikte, savaşı yaşayan Müslümanlar'ın acılarına ortak olmak amacıyla cep telefonundan mesaj yazılarak 5 YTL para bağışında bulunuldu. 

Gece saat 03.00'de düzenlenen etkinlikte Selim Sultan Camii'nde biraraya gelen sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar, imam Adem Karataş öncülüğünde 2 rekat teheccüd namazı kıldı. Namazın ardından savaşı yaşayan Müslümanlar'ın acılarına ortak olmak amacıyla dualar edildi. Gecenin anlamına değinen Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Şube Başkanı Kemal Özer, "Sokaklarda farklı eylem türleri yapılıyor ve sonuçta bu bizim direncimizi, güvenimizi, inancımızı artıran faaliyetlerimizden biri. Ancak camilerimiz, sadece namaz kılınan mekanlar haline dönüştürüldüğü için sosyal içeriğini kaybetmiş durumda. Biz hem sosyal içeriği hatırlatmak hem de bir amaç uğruna insanların gece teheccüd vaktinde biraraya gelebileceğini bu 1 milyonluk kente ve yeryüzüne göstermiş bulunmaktayız. Cenabı Hakk'tan, zalimlerin helakını artırmasını niyaz ediyoruz. Mümkünse sağlığı yerinde olanlar Lübnan ve Filistin halkının acılarına ortak olmak amacıyla yarını oruçla geçirsin" dedi. 

Konuşmaların ardından Kemal Özer ve camide toplanan cemaat cep telefonlarıyla mesaj göndererek 5 YTL bağışta bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 10:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?