7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Dubai Prensi Macid Konya'da

Dubai Emiri Raşid El Maktum'un oğlu Prens Şeyh Macid Bin Muhammed Bin Raşid El Maktum, Konya'da Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Kitap Restorasyon Atölyesi'nin açılışını yaptı.

Türkiye'ye dün gelen ve hava muhalefeti nedeniyle uçağı Konya yerine Antalya'ya inen Dubai Emiri Raşid El Maktum'un oğlu Prens Şeyh Macid Bin Muhammed Bin Raşid El Maktum, bugün Konya'ya geldi.

Öğle saatlerinde Konya Havaalanı'na işadamlarından oluşan 23 kişilik kafileyle gelen Prens Şeyh Macid, ilk önce Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemeler yaptı.

Prens, daha sonra Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nde Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cuma El Macid tarafından yaptırılan
Kitap Restorasyonu Atölyesi'nin açılışına katıldı.

Açılışı yapan prense hediye olarak hat sanatı ile Arapça, "Her şey aşkla başlar" yazılı tablo hediye edildi. Prens Şeyh Macid, atölyeyi baştan sona gezerek bilgi aldı.

Yüzyıllardır saklanan kitapların tamirinde kullanılan atölyenin yaptırılmasına destek olan Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cuma El Macid de, "Türkiye bizi çok güzel karşıladı. Bu gösteriyor ki Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında iyi bir köprü oluşuyor. Bizler kültür ve siyasi olarak birlikte olmalıyız" dedi. Konya'da olduğu gibi her yerde birlikte hareket ederek bir şeyler yapabileceklerini belirten El Macid, "Dünyanın her neresinde olursa olsun bir kitap bile olsa
onu kurtarmak benim görevimdir" şeklinde konuştu.

Dinlenmek için otellerine giden Prens Şeyh Macid, Birleşik Arap Emirlikleri Başkan Yardımcısı El Macid ve beraberindeki heyet, akşam Şeb-i Arus törenlerine katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 21:19:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?