6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Duble yol çalışmaları sürüyor

Konya'da, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi'nin birlikte yürüttüğü duble yol çalışmaları devam ediyor.

AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak ve Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Oğuzalp, Konya-Ereğli ve Konya-Aksaray yolu üzerinde yapımı devam eden bölünmüş yol çalışmalarını yerinde inceledi.

arayolları Bölge Müdürlüğü'nün ve İl Özel İdaresi'nin duble yol çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, “Karapınar Ereğli Karayolu'nun daha önce İl Özel İdaremiz tarafından ihalesi yapılmıştı ve bu proje yaklaşık 1 milyon metreküplük dolgu ve sanat yapılarıyla birlikte 140 günde içinde tamamlanacak. Günlük taşıt trafiği açısından yoğun olan güzergahda, inşallah bu yıl sonuna kadar dolgu ve sanat yapılarının bitirilmesinin ardından önümüzdeki yıl da üst kaplaması yapılmış olacak ve 2009 itibariyle Karapınar Konya arası bölünmüş yol olarak trafiğe açılacak. Ereğli Ulukışla makası arasındaki 19 kilometrelik yol ve diğer bölgelerde de çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çalışmalardan dolayı Özel İdare ve Karayollarına teşekkür ediyorum. Yol yapımındaki firmalar da zor şartlarda olmasına rağmen işlerini kaliteli malzemeyle en iyi şekilde yürütmek ve yolları biran önce tamamlamak için çaba içindeler. Bu yollarda yolculuk edecek tüm ağır vasıta kullanıcılarımız olsun, özel araç kullanıcılarımız olsun konforlu ve güvenli bir yolda seyahat etmenin hazzını yaşayacaklar” dedi.

DUBLE YOLLARIN 2011'DE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Konya'da trafik kazalarını en aza indirebilmek için bölünmüş yollara ağırlık verdiklerini belirten Karayolları 3. Bölge Müdürü Haşmet Oğuzalp da, Konya genelinde 2008 yılında 200 kilometre bölünmüş yol çalışması yaptıklarını söyledi.

2008 yılı Temmuz ayı itibariyle 34 kilometre bölünmüş yolun daha trafiğe açıldığını belirten Oğuzalp, “Bundan sonra da açılacak bölünmüş yollar arka arkaya devam edecektir. Aksaray yolu 135 kilometre ve bunun 10 kilometresi Konya tarafından 10 kilometresi Aksaray tarafından olmak üzere trafiğe açıldı. Geri kalan 115 kilometrenin tamamı ihale edilmiş durumda. Gelen ödenekler çerçevesinde burayı 2010 yılında trafiğe açmayı düşünüyoruz. Konya-Aksaray yolu için sayın Bakanımızın özel talimatları var. Buraya özel ödenekler çıkacak. İnşallah bu yolun açılışını 2010 yılı olarak planlamamıza rağmen sayın Bakanımızın da destekleriyle çalışmaları 2009 yılında bitirmeyi ümit ediyoruz. Trafik akışının daha fazla sağlandığı Konya-Ereğli yoluna Karayolları Bölge Müdürlüğü olarak büyük önem gösteriyoruz. Konya-Ereğli yolunun trafik yükü yıllık ortalama, günlük 5 bin civarında. Aksaray yolunun ise 3 bin 500 civarında. Dolayısıyla biz şimdiye kadar Konya-Ereğli yoluna biraz daha ağırlık verdik. 2009 yılı içerisinde Ereğli yolunu trafiğe açacağız. Çalışmalarımız son derece hızlı bir şekilde devam ediyor. Bölünmüş yollarımızdan Konya-Ankara yolu geçen sene bitti. 2009 yılında Konya-Ereğli ve Konya-Karaman yolları bitecek. 2010 yılında Konya-Aksaray ve Konya-Akşehir arası bölünmüş yol çalışmaları bitecek. İkinci öncelikli olarak ele aldığımız Konya-Antalya yolunu 2011 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

İL GENEL MECLİSİ ÖNEMLİ BİR KARARA İMZA ATTI

İncelemeler esnasında İl Özel İdaresi'nin duble yol ile ilgili yaptığı çalışmaları anlatan İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak ise, “Konya İl Özel İdaresi'nin dolayısıyla İl Genel Meclisi'mizin ne kadar önemli bir karara imza attığını, Konya için ne kadar büyük bir yatırıma yol verdiğini görmüş oldum. Gezmiş olduğumuz Ereğli yolu Konya ve ülkemizin en önemli ana arterlerinden bir tanesi. Bununla birlikte son dönemlerde gündemde yerini hiç kaybetmeyen, özellikle yoğun trafik kazalarının meydana geldiği Konya-Aksaray Karayolu'nda da duble yol çalışmalarını yerinde inceledik. Burada da çalışma devam ediyor. Bu vesile ile bu kararların alınmasına imza atan meclis üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu çalışmaları yapan müteahhit firma çalışanlarını ve Karayolları çalışanlarını da tebrik ediyorum. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere destek veren başta sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz olmak üzere tüm siyasi kademedeki arkadaşlarımıza, bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Türkiye çok hızlı bir gelişim süreci yaşıyor ve Konya da bu gelişime ayak uyduruyor. Duble yollar gelişimin bir göstergesidir. Konya çevresinde yapılan duble yolların kazasız belasız en kısa sürede bitmesini temenni ediyorum. Muhtemelen 2011 yılı sonu itibariyle Konya'nın duble yol problemi kalmamış olacak ve bütün ana arterlerimiz duble yola kavuşarak güvenli hızlı ve emniyetli ulaşıma kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 15:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?