6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Dumandan zehirlenen işletmeci öldü

Konya'nın Beyşehir ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Eşrefoğlu Hamamı'nı faaliyete geçirmeye hazırlanan işletmeci göbek taşı üzerinde dumandan zehirlenerek öldü.

Edinilen bilgiye göre, Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından projelendirilerek restore ettirilen İçerişehir Mahallesi'ndeki tarihi Eşrefoğlu Hamamı'nın restore çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlandı. Uzun yıllardan sonra yeniden faaliyete geçeceği günleri bekleyen tarihi hamamı kiralayan işletmecisi ise bunun için hazırlık yaptığı dönemde dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Yapılan ihale ile hamamın işletmeciliğini üstlenen Aydınlı işletmeci Bahtiyar Baltacı (34), çalışanlarının ifadesine göre, meşe odunu ile ısıtılan banyo kısmını faaliyete geçirebilmek için çalışmalara başladı. Ancak, bir süre sonra hamamın banyo bölümünden yoğun dumanlar yükselmesi üzerine işçilerini zehirlenme tehlikesine karşı içeriye girmemesi konusunda uyaran Baltacı, kendisi ise oluşan bu riske aldırış etmedi.

Konya'ya gideceğini söyleyen Baltacı'dan daha sonra haber alınamaması üzerine şüphelenen hamam çalışanları, durumu polise bildirdi. Yoğun dumanla kaplı hamama giren polis memurları, banyonun göbek taşı üzerinde Bahtiyar Baltacı'nın cansız bedeniyle karşılaştı. Baltacı'nın hamamın ateşlenmesi için kullanılan meşe odununun oluşturduğu yoğun dumandan zehirlendiği ortaya çıktı.

Hamam işçilerinden Ahmet Sidar, kendisini cep telefonundan arayan ve yolda olduğunu söyleyen Baltacı'nın ağabeyine ölüm haberini veremedi. Hamam önünde çalan cep telefonunu uzun süre açamayan Sidar, sadece patronunun rahatsız olduğunu söyleyebildi.

Tarihi hamamda dumandan zehirlendiği belirlenen işletmecisinin cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 11:39:48
Güncelleme :9 Ocak 2009 Cuma 11:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sümeyra Aksu IP: 88.246.73.xxx Tarih : 3.02.2009 22:35:39

Allah rahmet eylesin :( Ablamın arkadaşının akrabasıydı, çok üzüldük duyunca ailecek. Nur içinde yatsın inşallah :(:(:(