6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Dur' ihtarına uymayınca vuruldu

Konya'da alkol aldıktan sonra gezmeye çıktıkları araçla uygulama yapan polis aracına çarpıp kaçan zanlılar, ateş edilerek durduruldu. Olayda araç sürücüsü isabet eden kurşunla yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, alkol aldıktan sonra Kadir D.'nin kullandığı 42 NL 397 plakalı otomobille gezintiye çıkan Muhammet Ç., Ahmet B., İsa A. ve Necati A., Akyokuş mevkiindeki uygulama sırasında 'dur' ihtarında bulunan 42 A 4866 plakalı polis aracına çarptı. Kazadan sonra da dur ihtarına uymayan şahıslar, şehir merkezi istikametine doğru kaçmaya başladı. Polisin peşine düştüğü şahıslar, Küçük İhsaniye Mahallesi İhsaniye Kavşağı'nda polis tarafından sıkıştırılınca ters yöne girerek araçlarını polis ekiplerinin üzerine sürdü. Bu sırada bir polis tabancayla ateş etti. Şahıslar, önce park halinde bulunan 42 AE 258 plakalı otomobile, daha sonra da taksi durağındaki başka bir otomobile çarptı. Zanlılardan sürücü Kadir D., açılan ateş sonucu bacağına isabet eden iki kurşunla yaralandı. Kadir D. polis aracıyla hastaneye kaldırılırken, diğer 4 şahıs ise kelepçelendikten sonra ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Şahıslardan İsa A.'nın kasten adam yaralama suçundan arandığı öğrenilirken, yaralanan sürücü Kadir D.'nin hastanede tedavisi devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:03:05
Güncelleme :22 Mart 2009 Pazar 13:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?