5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

DYP'den AKP hükümetine ağır eleştiri

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkan Yardımcısı Mümtaz Yavuz, DYP Konya İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katılarak partililerle bayramlaştı. Törende partililere seslenen Mümtaz Yavuz, AKP hükümetinin dirayetsiz bir yönetim sergilediğini iddia etti.

Hükümetin seçim öncesi verdiği sözlerin hiçbirinin tutmadığını belirten Yavuz, "Seçimlerden önce önemli dört vaatte bulundular. Bunlar; yoksulluk, işsizlik, başörtü meselesi ve imam hatip liseleri idi. 2 yıl içerisinde bunların hiçbirini yerine getirmemiş aksine işsiz sayısı 9 milyondan 12 milyona çıkmıştır. Halk daha da fakirleşmiş. Başörtü yasağı ve imam hatipler hala aynı şekilde durmaktadır. Bu hükümet dirayetsiz bir hükümettir ve yaptığı sadece halkı kandırmaktır" dedi.

Ülkenin yabancılara teslim edildiğini iddia eden Mümtaz Yavuz, "Bu hükümet, ekonominin ipini IMF’ye, içişlerini AB’ye, dışişlerini ise ABD’ye teslim etmiştir. İktidar olmadan önce Filistin meselesini gündeme getirerek oy toplayan bu hükümet, şu an Filistin ve Irak’ta yaşanan zulme ses çıkaramıyor. Aksine Amerika’ya üslerimizi açıyor. Dün Hristiyan topluluğu diyerek eleştirdikleri Avrupa Birliği’ne şuan girebilmek için herşeyi yapıyorlar. Esnaf, memur, işçi ve çiftçimizin hali perişandır. Şunu iddia ediyorum. 17 Aralık’ta bize verilecek olan tarih bizim felaket tarihimiz olacaktır" diye konuştu.

Hükümeti takıyye yapmakla suçlayan Yavuz, "Bu hükümet dini kullanarak siyaset yapmaya çalışıyor. Halkın manevi duygularını istismar ediyorlar. Yaptıkları takıyyeden başka birşey değildir" şeklinde konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 10:44:54
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 16:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güneş doğar IP: 78.179.239.xxx Tarih : 28.12.2013 00:30:28

 2002 bu adamın yanında çalıştım..nesigortayatırdı.çok sinirli olup çok küfürederdi. bu adamdan siyasetçi olmaz