7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Efsane yine yaşandı

BEYŞEHİR GÖLÜ ÜZERİNDE YÜRÜYEN SÜRÜLER

Birçok efsaneye konu olan Beyşehir Gölü'nde “yürüyen kervan” efsanesi Konya'nın Beyşehir ilçesinde nesilden nesile aktarılarak anlatılıyor.

Donmuş gölün üzerinden çöl zannederek yürüyerek geçen bir deve kervanının yaşadığı ilginç hikayeyi anlatan efsane, çok uzun yıllar önce Beyşehir Gölü Havzası'nda yaşanıyor.

 Efsaneye göre, Beyşehir'in kışı çok soğuk ve karlı olduğundan, gölü de bazen tamamen, bazen kısmen donuyor. Beyşehir Gölü'nün tamamen donduğu dönemde yağan kar ise buzun üzerini örttüğünden Anamas Dağı'ndan inen bir deve kervanı bunu fark edemiyor. Önlerine çıkan ovayı çöl zanneden kervandaki Yörükler, develerle birlikte yürüyerek Beyşehir'e doğru gelirken, göl kıyısında şaşkın bakışlar arasında kendilerini izleyen vatandaşları görüyorlar. Yörükler, gölün üzerinden korkmadan nasıl geldiklerinin sorulması üzerine şaşkınlık yaşarken, kervancıbaşı “Burası çöl değil de göl mü?” diye soruyor. Geçtikleri yerin göl olduğunu öğrendikten sonra sağ kaldıklarına şükreden kervandakiler devenin birini yatırıp göl kıyısında keserek dua ediyorlar.

Öte yandan, Beyşehir Gölü üzerinde 3 yıl önce efsaneye konu olan benzer görüntüler yaşanmış, Hacıakif Adası'ndan koyun sürüleri buz tutmuş göl üzerinden karşı kıyıdaki Yeşildağ beldesine götürülmüştü.

BEYŞEHİR GÖLÜ ÜZERİNDE YÜRÜYEN SÜRÜLER
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 15:37:02
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 15:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?