6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Eğitim yardımları değerlendirildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın eğitim ve kültür şehri olduğunu belirterek, eğitime yapılan yatırımın en kıymetli yatırım olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime olan desteği ve Konya'da eğitim alanındaki çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın eğitim ve kültür şehri olması için ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi'nin 80 binin üzerindeki öğrenci nüfusuyla Konya için önemli bir avantaj olduğunu belirten Başkan Akyürek, "Üniversitenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik her türlü çalışmayı yerine getiriyoruz. Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü içinde yapılan 3 kilometrelik tramvay hattı ile ulaşımda büyük kolaylık sağladık. 2004 yılından bu yana her yıl 10 bin üniversite öğrencisine karşılıksız eğitim yardımı yapıyoruz. Bu yılki eğitim yardımı başvurularının devam ediyor. Kampüs girişine önümüzdeki hafta köprülü kavşak yapımına başlayacağız. Üniversitenin karşısına inşa edilen Konya'nın ilk Gençlik Merkezi de tamamlanmak üzere. Selçuk Üniversitesi'nin; Konya'nın sosyalleşmesine, ticaret ve kültür hayatının gelişmesine, Konya'da üretimin artmasına ve kalitenin yükselmesine önemli katkıları vardır" dedi.

İlköğretim birinci sınıftan üniversite son sınıfa kadar öğrencileri desteklediklerini, bunun yanında eğitime fiziki katkılarda bulunduklarını belirten Başkan Akyürek, "Konya'daki tüm okulların bina ve duvar onarımları ile bahçe ve çevre düzenlemelerinde destek oluyoruz. Konya'da belediyemizin hizmetinin gitmediği bir okul kalmamıştır. Çocuklarımızın eğitim gördüğü okullar kendi evimiz gibi olmalıdır. Çocuklarımız daha iyi imkanlarla eğitime devam etmeli ki, gelecekte onlardan daha kaliteli hizmet alalım. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Onların daha kaliteli eğitim almasında sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na değil, yerel yönetimlere de önemli görevler düşüyor" şeklinde konuştu.

Okullara yapılan desteğin somut faydalarını şehirdeki eğitim kalitesinin yükselmesi ile almaya başladıklarını anlatan Başkan Akyürek, şehrin standardının, kent kültürü ve kentlilik bilincinin de bu yatırımlarla yükseldiğini söyledi. Başkan Akyürek, Konya'daki okullaşma oranının artırılması için Valilik ve yerel yönetimlerin birlikte hareket ettiğini kaydederek, son 3 yılda Konya merkezde yapılan ve tamamlanma aşamasına gelen okul sayısının 70 civarında olduğunu, bu yolla tekli eğitim ve 30 kişilik sınıflar seviyesine ulaşmak üzere olduklarını ifade etti.

Tahsil hayatına devam edemeyen gençler için de Türkiye'nin en başarılı meslek edindirme kurslarını Konya'da hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "KOMEK adıyla yürütülen kurslarımızda 4 yılda 40 bine yakın gencimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalar verdik. Hem de gençlerimizin geleceği planlamalarına imkan sağladık. 106 branşta MEB ile işbirliği içinde devam eden kurslarımız 2008-2009 eğitim yılında da yaklaşık 15 bin gencimize hizmet verecek" diye konuştu.

Türkiye'deki en ucuz ulaşımın Konya'da olduğunu, öğrencilerin düşük fiyatlarla toplu ulaşım araçlarından yararlandıklarını anımsatan Başkan Akyürek, Selçuk Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteği ile hayata geçirdikleri Gezici Anaokulu'nun ise, 2005 yılından bu yana okul öncesi eğitim imkanı olmayan mahallelerde bine yakın öğrenciye eğitim hizmeti götürdüğünü de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?