30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Eğitim yılı başladı

Konya'da 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle geçtiğimiz yıl şehit olan Üsteğmen Mustafa Çuhadar adına yaptırılan okulun açılışı gerçekleştirildi.

Sancak Mahallesi'ne yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Konya Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, askeri ve mülki erkan ile şehit üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın eşi Esra, kızları Mehlika Nur ile Hazfa Nur Çuhadar, şehidin annesi babası, kardeşi ve yakınları katıldı. Öğrencilerin halk oyunu gösterisinin ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bugün itibariyle Konya'da bin 250 eğitim kurumunda eğitim-öğretimin başladığını belirterek, "Bu eğitim kurumlarında 430 bin öğrenci ve 21 bin öğretmenimiz ders başı yaptı. Konya'da eğitim alt yapısı alanında çok büyük bir yol kat ettik. Gerek derslik, gerekse diğer altyapı konularında devletimiz, kurumlarımız ve hayırseverlerimizin büyüt desteğini gördük. Bu desteği bize veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan da, bugün aynı zamanda Ahilik Haftası'nın da başladığını dile getirerek, "Bugün bizler, geçmişten güç alıp geleceğe daha sağlam baktığımız bir dönemdeyiz. Ülke olarak bugüne çok büyük problemleri aşarak geldik. Bugün hala bu problemlerden bazıları devam ediyor. Biz, Kurtuluş Savaşı gibi önemli bir zaferi kazanmış bir millet olarak bugün de iktisadi açıdan birçok zafere imza atıyoruz. Eskiye bakacak olursak şu an gerçekten çok iyi bir yerdeyiz. Bunda eğitimin önemi büyük. Bu nedenle eğitime yapılan her katkı geleceğe yapılan katkıdır" şeklinde konuştu.
 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile şehit Üsteğmen Mustafa Çuhadar'ın eşi ve kızları kurdele keserek okulun açılışını yaptı. Açılışın ardından bir süre okulu gezen protokol üyeleri, okul hakkında bilgi aldı. Eşinin adının bir okula verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren şehit Mustafa Çuhadar'ın eşi öğretmen Esra Çuhadar, bu okuldan mezun olan çocukların vatana millete hayırlı olmasını dilediğini ve görev verilirse eşinin adına açılan okulda görev yapmak istediğini dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 18:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?