7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Eğitime destek sürüyor

KONYA'DA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Konyalı hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan okula ilave olarak yaptıracakları 24 derslikli ek binanın protokolü törenle imzalandı.

Konya Valiliği toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Vali Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile hayır sever işadamları Mehmet ve Halil İbrahim Hekimoğlu katıldı. Devlet millet işbirliğinin en güzel örneklerinden birini yaşadıklarını belirten Vali Aydın Nezih Doğan, ülkenin bu işbirliğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Daha önce yine aynı işadamları tarafından yaptırılan Selçuklu Mehmet-Halil İbrahim Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nin artık ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini ifade eden Vali Doğan, "Bu ihtiyacı karşılamak için yine bu hayırsever iş adamlarımıza gittik ve onlarda 'Bu işi biz yaptık, sahip çıkmakta bize düşer' dediler ve 24 ek dersliğin bulunacağı yeni binanın yapımını üstlendiler. Bu okulumuzda bin 313 öğrencimiz sabahın erken saatlerinden akşamın geç vaktine kadar eğitim görüyor. Konya'nın 3 merkez ilçesinin bence en önemli sorunlarından birisi teknik eğitim kapasitesi konusunda. Bazı okullarda bir derslikte 70 öğrenci ders görüyor. Bu sıkıntıları aşmak için devlet kadar hayırsever insanlarımızın da gayret göstermesi gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuklu Mehmet-Halil İbrahim Hekimoğlu Ticaret Meslek Lisesi'ne yaptırılacak 24 derslikli ek binanın protokolü imzalandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:41:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 14:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?