30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Eğitime destek sürüyor

KONYA'DA EĞİTİME DESTEK SÜRÜYOR

Konya'nın Akşehir ilçesine hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak ilköğretim okulunun protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Konya'nın Akşehir İlçesi Yarenler Mahallesine hayırsever işadamı Osman Baysal tarafından yaptırılacak 12 derslikli ilköğretim okulu binasının protokolü Konya Valiliği'nde düzenlenen törenle imzalandı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eğitime yönelik bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür ederek, “Bizim en çok istediğimiz hayırseverlerimizin derslik açığının tamamen ortadan kaldırılması için okul binası yaptırmasıdır. Çünkü bu okullarda yetişen çocuklarımıza ülkemizi emanet edeceğiz. Konya'yı yan sanayi, tarım ve turizm de belirli bir noktaya getirmek istiyorsak yetişmiş ara elemanlara ihtiyacımız var. Eleman ihtiyacını gidermek için mesleki eğitime yönelik yardımlar, bağışlar bekliyoruz” dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, 160'ncı protokolü imzaladıklarını, protokoller kapsamında yaptırılacak bin 518 derslikten bin 210'unun tamamlandığını söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, konuşmaların ardından işadamı Osman Baysal'ın vekili Cihat Bektaş ile protokol imzaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 14:48:00
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?