4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Eğlenceyle moral buldular

Konya'nın Akşehir İlçesi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde hükümlü ve tutuklular için moral ve motivasyon etkinlikleri çerçevesinde, belge töreni ve müzik-eğlence programı yapıldı.

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ayhan Çelik, protokol mensupları, cezaevi personeli ile hükümlü ve tutuklular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Bilgisayar Operatörlüğü, Kuaförlük Saç Yapımı ve Bakımı, Elektrik Ark Kaynakçılığı-Gaz Altı Kaynakçılık kurslarına katılan hükümlü ve tutuklulara protokol tarafından "Kurs Bitirme Belgesi" verildi. En çok kitap okuyan hükümlü ve tutuklulardan Hayati Uçar, Mehmet Emin Tektaş ve Nurgül Bakırcı'ya da, Başsavcı Vekili Ayhan Çelik tarafından ödül verildi.

Belge ve ödül töreninin ardından hükümlü ve tutuklular adına konuşan Mustafa Bayır, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür ederek, "İnsanlar hata yapabilir. Yapılan hatalar neticesinde burada bulunmaktayız. Mahkumların toplum içerisinde potansiyel suçlu bireyler olarak görülmesini asla kabul etmiyoruz" dedi. Etkinlik, müzik-eğlence programıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 10:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?