6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ehliyet şebekesinden bomba çıktı!

Konya polisinin 5 ilde sahte ehliyet şebekesine yönelik düzenlendiği operasyonda el bombası ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 6 aydır sürdürdüğü çalışmada Konya'nın Doğanhisar ilçesinde bir sürücü kursunun sahte ehliyet verdiğinin belirlenmesinin ardından sabah saatlerinde operasyon düzenlenmiş, Konya'nın Doğanhisar ve Akşehir ilçelerinden 8 kişi, Denizli, Burdur, İstanbul ve Bursa'da ise 7 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 15 kişi Konya'ya getirilerek sorgulanmak üzere KOM Şubesi'ne götürülürken, şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda el bombası, ruhsatsız tabanca, sahte ehliyet ve çok sayıda sahte evrak bulundu.

Gözaltına alınanlar arasında Burdur ve Denizli illerine bağlı bazı ilçelerde İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Konya'nın Doğanhisar ilçesinden bazı öğretmenlerin olduğu belirtildi. Şebekenin şuana kadar yaklaşık bin 500 kişiye sahte ehliyet vererek 1 milyon TL haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?