6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ekmek fabrikası alev alev yandı

EKMEK FABRİKASI ALEV ALEV YANDI

Konya'da belediyenin işletmeye verdiği ekmek fabrikasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan ekmek fabrikasında meydana gelen küçük çaptaki patlamalar korkuttu.

Yangın, saat 02.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Gültekin Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karatay Belediyesi'nin ihale usulüyle işletmeye verdiği ekmek fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Fabrika içinde başlayan ve kısa sürede çatıya sıçrayan yangın, devriye gezen polis ekipleri tarafından fark edildi. Durumun merkeze anons edilerek bildirilmesi üzerine itfaiyeye haber verildi. Alevlerin çevreye sıçrama tehlikesi üzerine, polis fabrika yakınında ve

önünde park halindeki araçları çektirip çevre güvenliği aldı. Olay yerine gelerek yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye ekiplerine, alevlerin fabrikayı ve çatısını sarması üzerine takviye ekip sevk edildi. Takviye itfaiye ekibinin gelmesiyle söndürme çalışmaları üç noktadan yürütüldü. Ekmek fabrikasında çıkan yangında zaman zaman yükselen küçük çaptaki patlama sesleri korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Dışarıdan yapılan söndürme çalışmalarını içeriden de sürdürmek isteyen itfaiye, fabrikaya kilitli olan kapıları balyozla kırıp girdi. Fabrikanın bulunduğu mahalledeki bazı sokaklar, alevlere müdahale sonucu oluşan yoğun dumanla kaplandı. Ekmek fabrikasında saatlerce süren yangın, itfaiyenin yaklaşık 3 saat süren çalışması sonunda kontrol altına alınırken, soğutma işlemleri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü.

Fabrikanın daha önce iki kez yandığını söyleyen bir mahalle sakini, fabrikanın hacizli olduğunu ve yangının bilerek çıkarıldığını ileri sürdü. Karatay Belediyesi tarafından ihale yoluyla işletmeye verilen ekmek fabrikasının yaklaşık 5-6 aydır çalıştırılmadığı ve içerisinde bulunan eşyaların hacizli olduğu iddia edildi. Fabrikada inceleme yapan polis, yangının kundaklama sonucu çıkmış olma ihtimalini de değerlendiriyor.

EKMEK FABRİKASI ALEV ALEV YANDI
EKMEK FABRİKASI ALEV ALEV YANDI
EKMEK FABRİKASI ALEV ALEV YANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 09:52:01
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 10:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?