6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ekonomik sorunlar evliliği bitiriyor

EKONOMİK SORUNLAR BOŞANMALARA YOL AÇIYOR

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Acar, yapılan araştırmalarda boşanmaların başlıca nedeninin geçim sıkıntısı olduğunu belirtti.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde Mehir Vakfı İlim Heyeti üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Ali Acar, ailenin toplumun çekirdeği olduğunu ve ailede yaşanan bozulmanın toplumu da olumsuz etkileyeceğini söyledi. Özellikle son yıllarda yaşanan krizlerle birlikte insanların geçim sıkıntısına düştüğünü ifade eder Ali Acar, "Ailenin yeterli bir gelire sahip olamaması, aile fertleri üzerinde fiziksel, sosyal ve psikolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Dolayısıyla geliri

yeterli olmayan ya da işsizlerin topluma ve aile bireylerine karşı sorumluluklarını yerine getiremediklerinden çaresiz kalmaktadırlar. Geçim sadece ceplerimizi değil toplumun en temel taşı olan aile yapımızı da olumsuz etkilemektedir. Geçim endişeleri gençlerin evliliklerini ertelemesine, aile içinde de ailenin işlevlerini yerine getirememesine yol açabilmektedir" dedi.

Yapılan bir araştırmaya göre boşanmaların başlıca nedeninin ekonomik sorunlar olduğunu ifade eden Acar, "Geçim darlığı çeken insanlarımız, aile bireylerine yönelik saldırgan ve öfkeli bir tutum içerisinde bulunmaktadır. Bu nedenlerle toplumun temel yapısı olan ailede eşler arasında gerilim ve iletişimsizlik çoğalmaya başlamıştır. Ayrıca geçim sıkıntısı nedeniyle intihar olayları da artmıştır. 5 bin 600 insan arasında yaptığımız araştırmada halkın yüzde 60'a yakın kısmı maaş yetmediği için borçlanma

yoluna gitmiştir. Geçim sıkıntısı çekenlerin oranı yüzde 93 çıkmış, bunlardan yüzde 56.7'si geçiminden memnun olmayan, yüzde 35.7'si ise az memnun olduğunu ifade etmiştir. Ülkemiz önceki krizlerden artık ders almalıdır. Ekonomik kriz tetiklendiği zaman olanın yine ailelere ve aile yapısına olduğu unutulmamalı, biraz daha duyarlı ve uyanık olmalıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 12:57:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 13:23:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?