6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

El antiseptiği mikropları öldürüyor

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde başlatılan "Temiz Eller" projesi ile artık daha hijyenik bir ortamda hizmet veriliyor.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Adnan Tekin, hastaların ve özellikle bebeklerin enfeksiyon kapmasında ellerin önemi nedeniyle 2 hafta önce her personelin cebinde taşıyabileceği, üzerinde hastanenin logosunun bulunduğu kutularda el antiseptiği hazırlattı.

Hastanede 2 haftadır doktorundan temizlikçisine kadar tüm personelin cebinde taşıdığı antiseptik sayesinde hastaların mikrop kapmasına engel olunuyor. Dezenfektan maddenin mikropları yüzde 99,8 oranında azalttığını belirten Başhekim Dr. Adnan Tekin, "Bu maddeyi elimize sürdüğümüz anda hemen temizliğini sağlıyor. Dokunacağımız yere daha temiz dokunuyoruz. Biz bunu sadece doktorlarımıza dağıtmıyoruz, çünkü hastanenin asansörünü de, lavabosunu da tüm çalışanlar kullanıyor. Bunlardan dolayı biz ceplere sığabilecek kutulara koyduk, hastanemizin logosunu bastık ve tüm çalışanlarımıza, yani temizlik elemanından uzman doktoruna kadar hepsine dağıttık" dedi.

Herhangi bir birimden diğer birime geçen görevlinin mutlaka bu maddeyi eline sürdüğünü kaydeden Tekin, "Bir hastadan diğer hastaya geçerken de muhakkak suretle bu maddeden kullanarak daha temiz ellerle yaklaşımı sağlayacağız. Yalnız bu maddeyi kullanırken, sabun ve sudan vazgeçmiyoruz. Bir sağlık çalışanı için sabun ve su dost olması gereken bir şeydir. Bunu unutmamak lazım. Birçok enfeksiyon ellerdeki mikroplardan kaynaklanır" şeklinde konuştu.

Konya'da Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde bebek yoğun bakım ünitesinde görevliler çok titiz davranıyor. Yoğun bakım ünitesine giren hemşire ve doktorlar, ellerini sabun ve suyla iyice yıkadıktan sonra el antiseptiğini sürüp servise giriyor. Bir bebeğe müdahale eden doktor veya hemşire, diğer bebeğe müdahale ederken de dezenfektan maddeleri kullanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 14:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?