30
Nisan
2024
Salı
KONYA

El emekleri görücüye çıktı

BEYŞEHİR'DE EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nün eğitim yılının sonunda kursiyerlerin yaptığı eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

Eşrefoğlu Külliyesi'nde yer alan tarihi bedestende düzenlenen sergi açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Taner Başpınar, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Özgür Yalçın, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Yrd.Doç.Dr.Ramazan Göral, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan HEM Müdürü Ahmet Kocagöz, Halk eğitimin öneminin anlatıldıkça anlaşılacağını belirterek, bu kurumların yakın bir gelecekte toplumsal kalkınma için lokomotif bir güç hale geleceğini söyledi. Kocağö, "Halk eğitim merkezleri sayesinde, her yetişkinin en az bir yabancı dil öğrenmesi, bir enstrüman çalması, bir sanatla ilgilenmesi, mesleği yoksa meslek edinmesi, mesleği varsa geliştirmesi, halk kültürüne karşı ilgi duyması, Türkçeyi güzel konuşması, spora zaman ayırması, sağlık ve beslenme konusunda bilinçlenmesi gibi çağın gerektirdiği bilgi donanımına sahip olmasının başlıca hedefleri arasında yer almıştır. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar hep bu sorumluluk bilincinin gereğidir. İlçemizin gelişmesinde, halkımızın yetişmesi anlamında bir tuğla da biz koyabildiysek ne mutlu bizlere" diye konuştu. 6 yıldır bu görevde olduğunu anımsatan Kacagöz, 2011 yılında 309 kurs açtıklarını, 5 bin 973 kursiyerin ise halk eğitim faaliyetlerinden istifade ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere diplomaları protokol tarafından verildi. Açılış sonrasında ise bedesten içerisinde teşhir edilen eserleri yakından inceleyen protokol, kurs öğretmenlerinden bilgi aldı.

BEYŞEHİR'DE EL EMEKLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 17:32:04
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 12:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?