6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

El Kaide operasyonunda 4 gözaltı

Konya'da düzenlenen El Kaide operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri sabah saatlerinde Özel Harekat ekiplerinin katılımıyla terör örgütü El Kaide'ye yönelik operasyon düzenledi.

Merkez Meram ilçesinde bir evin çevresini saran Özel Harekat ekipleri, tedbirlerini aldıktan sonra baskın yaptı. Yapılan baskında El Kaide'nin askeri kanatla bağlantısı olduğu iddia edilen bir şüpheli yakalandı.

Öte yandan, 4 ayrı noktaya düzenlenen baskında ise El Kaide ile bağlantılı 3 kişi daha yakalandı. Yakalanan 4 şüpheli Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından sorgulanmak üzere TEM Şubesi'ne götürüldü.

İKİ YIL ÖNCE YİNE EL KAİDE OPERASYONU YAPILMIŞTI

Konya polisi 29 Ocak 2007 tarihinde yine El Kaide Operasyonu yapmış ve 48 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında El Kaide'nin Türkiye sorumlusu E.K. de bulunuyordu.

Usame Bin Ladin'le görüşen E.K'nin o dönem İstanbul'da iki bombalı eylem planı hazırladığı istihbaratını alan Konya polisi ani bir baskın yaparak eylemleri gerçekleştirmeden şüphelileri gözaltına almıştı. Şifre Usame adlı operasyonda gözaltına alınan 48 kişiden 36'sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmasının ardından polis takibini sürdürmüştü.

Takip sonrası bu kez Suriye'de bomba eğitimi almış ve örgütün bomba uzmanı olarak bilinen A.B. isimli şüpheli yakalanarak tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 13:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?