7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

EL Kaide üyesi Almanya yolcusu

Terör örgütü El Kaide üyesi olduğu ve Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü'ne yönelik bombalı eylem planlayan grup arasında bulunduğu iddiasıyla İnterpol tarafından 'kilit isim' olarak aranan ve Konya'da yakalanan Atilla S. (23) Almanya'ya gönderiliyor.

Almanya'da El Kaide bağlantılı olarak 2007 Eylül ayında yapılması planlanan eylemler engellenmişti. İnterpol, Almanya'daki soruşturma çerçevesinde "Muaz" kod adlı Atilla S.'yi kilit isim olarak arıyordu. El Kaide terör örgütü ile bağlantılı olduğu iddia edilen Atilla S., Konya'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

7 Kasım 2007'de yakalanan Atilla S., 1 yıldan fazla Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuluyordu. Almanya ile yazışmaları tamamlayan Adalet Bakanlığı Atilla S.'nin iadesi için harekete geçti. Bugün sabah saatlerinde Atilla S. Konya'daki cezaevinden karayoluyla Silivri Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Atilla S.'nin Silivri Cezaevi'nden de 2 gün içerisinde Almanya'ya gönderileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 18:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?