7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

El-Kaide zanlıları adliyede

4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU

Konya merkezli 4 ilde terör örgütü El-Kaide bağlantılı olduğu iddia edilen gruba yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheli, sorgularının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Afganistan'daki çatışma bölgelerine adam yetiştirdikleri iddia ediliyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütü El-Kaide'nin Konya'da bağlantısı olduğu iddia edilen gruba yönelik operasyon düzenlenmişti.

Konya merkezli, Ankara, İstanbul ve Antalya'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon kapsamında örgüt lideri olduğu iddia edilen L.B. ile birlikte 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. TEM Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 17 şüpheli, sabah erken saatlerde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek son kez sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişinde şüphelilerden bazıları, "Hak gelecek batı yok olacak. Çünkü batı yok olmaya mahkumdur" şeklinde ve çeşitli sloganlar attılar.

ÇATIŞMA BÖLGELERİNE ADAM YETİŞTİRİYORLAR

Örgüt lideri olduğu iddia edilen L.B. ve beraberindeki bazı kişilerin Afganistan'la bağlantılı olduğunu tespit eden polis, yaklaşık 6 ay süren bir çalışma yaptı. Çalışmalarda örgüte adam kazanmaya ve onları yetiştirmeye başlayan şüphelilerin, bir grubu çatışma bölgelerine göndermek için girişimlerde bulunduğunu belirledi. Bilgi ve belgelere ulaşan polis, operasyon sonrasında şüphelilerin evlerinde çok sayıda doküman ele geçirdi.

Daha önce de Konya'da düzenlenen El-Kaide operasyonlarında çok sayıda şüpheli yakalanırken, yakalanan grubun yetiştirdiği elamanları Afganistan'da çatışma bölgelerine gönderdiği tespit edilmişti. Türkiye'nin birçok ilinden Afganistan'a gönderilen El Kaide üyesi 7 kişi ise ABD askerleri ile girdiği çatışmada ölmüştü.

4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU
4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU
4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU
4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU
4 İLDEKİ EL-KAİDE OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:05:01
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 13:07:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?