7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Elektrik kesilince yakalandılar

ELEKTRİK KESİLİNCE, DOLANDIRICILAR YAKALANDI

Konya'da elektrik, su ve doğal gaz faturası tahsilatı yapmak üzere iş yeri açıp, topladıkları paralarla faturaları yatırmayan iki şüphelinin dolandırıcılık yaptığı, bir mağdurun elektriği kesilince ortaya çıktı. Şuana kadar 10 bin TL dolandıran şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre, hırsızlıktan sabıkası bulunan Hüseyin A. (33), fatura ödeme noktası açarak, arkadaşı Hakan D. (26) ile birlikte çalıştırmaya başladı. Şüpheliler, 3 ay içerisinde onlarca kişinin faturasını yatırmak için paralarını alıp, yatırmamaya başladı. Mağdur olan vatandaşlardan bir tanesinin elektriği kesilince, parayı verdikleri ödeme noktasının işlemi gerçekleştirmediğini öğrenerek, durumu polise bildirdi.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine iki şüpheliyi gözaltına aldı. Polis, şüphelilerin şuana kadar para aldığı kişilerden 20'ye yakınını 10 bin TL üzerinde dolandırdığını ortaya çıkardı. Bir çok mağdur, şüpheliler hakkında şikayetçi oldu. Hüseyin A. ile arkadaşı Hakan D., poliste ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

ELEKTRİK KESİLİNCE, DOLANDIRICILAR YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 16:13:03
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 17:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?