6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Elektrik kesintileri devam edebilir!

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya'da birikmiş elektrik borçları yüzünden elektriği kesilen bazı ilköğretim okullarının elektriğinin açıldığını, ancak borçlarının hala devam etmesi nedeniyle her an kesilebileceğini söyledi.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (MEDAŞ) geçmişe yönelik birikmiş elektrik borcu nedeniyle Konya'nın bazı ilçelerinde bulunan ilköğretim okullarının elektriği kesilmiş ve olay Milli Eğitim Bakanlığı'na intikal ettirilmişti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, geçen hafta bazı ilköğretim okullarının borçları nedeniyle elektriklerinin kesildiği ya da kesileceği ile ilgili bilginin kendilerine geldiğini ve o andan itibaren MEDAŞ'la görüşmelere başladıklarını belirtti.

MEDAŞ Genel Müdürü Tevfik Gazel'le konu ile ilgili görüştüklerini de ifade eden Halil Şahin, "Görüşmemizde Tevfik Bey, kendilerine böyle bir talimat geldiğini ve uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.Ben de konuyu hemen Milli Eğitim Bakanlığı'na intikal ettirdim. İlköğretim okullarının kendilerine ait bir bütçeleri yok. Bizim ilçelere gönderdiğimiz ödenekten Özel İdare kanalıyla ve okul aile birliklerinin katkılarıyla borçlarını ödüyorlar. İl Özel İdareleri de kendi ödeneklerinden pay ayırarak bu okullara aktarıyor. Ancak bazı okulların geçmişten gelen birikmiş borçları olduğu konusu gündeme geldi. Biz, bize gelen ödenekle bu ödemeleri yapıyoruz. Bu yıl MEDAŞ'a 600 bin YTL para aktardık. Ancak sadece Meram-Karatay ve Selçuklu ilçelerindeki ilköğretim okullarının elektrik borçları faiziyle birlikte 1.5 milyon YTL'yi bulmuş durumda. Yaptığımız görüşmelerde bu borcun nasıl ve hangi koşullarda ödeneceği konusunda görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Kamu kurumlarının, kamu kurumlarına borcu olması gibi bir konunun gündeme gelmesine üzüldüğünü de ifade eden Şahin, "Hele ki okulların böyle konularla gündeme gelmesi beni gerçekten üzüyor. Geçen Perşembe bu borçları nedeniyle bazı ilçelerdeki birkaç okulun elektriğinin kesildiğini öğrendik. Ancak yapılan görüşmeler sonucu okulların elektriği tekrar açıldı ama kesilme durumunun devam ettiği konusunda bilgimiz var. Bu borçların ödenmesi konusunda görüşmelerimiz sürüyor ve olumlu neticeleneceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 16:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?