6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Elektrikli işkence çetesi adliyede

Konya polisi, yaptığı operasyonla iş adamlarına elektrikli şok aletleri, muşta ve bıçakla işkence yaparak 2 milyon TL'lik haksız kazanç elde eden suç örgütünü çökertti. Gözaltında bulunan 29 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şubesi tarafından yaklaşık 1 yıldır takip edilen ve birçok sabıkası bulunan Mehmet Y. liderliğindeki suç örgütüne yönelik Salı sabahı "Gazel" operasyonu düzenlemişti.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın yönettiği operasyonda özel harekat polisleri koç boynuzlarıyla tetikçi olarak belirlenen şüphelilerin kaldığı evlerin kapılarını kırıp içeri girerek şahısları yakalamıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının tamamlanmasının ardından 29 kişi, bugün sabah
saatlerinde Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

Cinayetten ve adam yaralama suçlarından sabıkası bulunan ve cezaevinden 1 yıl önce çıktığı belirlenen suç örgütü lideri Mehmet Y.'nin emrindeki adamlarla, adam kaçırma, kaldırma, yaralama ve işkence ile şuana kadar 2 milyon TL'ye yakın mal edindikleri ortaya çıktı. Suç örgütü üyelerinin en düşük 10 bin TL, en yüksek ise 200 bin TL oranında onlarca senedi zorla tahsil ettikleri bir iş adamının KOM Şube Müdürlüğü'ne başvurmasıyla ortaya çıktı.

Kendisine işkence yapıldığını söyleyen mağdurun başvurusu üzerine 1 yıl boyunca takip edilen Mehmet Y. ve bağlantıda olduğu kişiler tespit edilirken, şahısların çok sayıda iş adamının parasına işkence, tehdit ve yaralama gibi suçlarla el koyduğu da belirlendi.

Şüphelilerin, organize suç örgütü üyesi olduğunun delillerle belirlenmesinin ardından 60 ayrı noktaya eş zamanlı yapılan operasyonda birçok kişi gözaltına alındı. Bazı şüpheliler ilk ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 29 şüpheli adliyeye sevk edildi. 29 şüpheli arasında bir doktor, 2 polis ve 1 tapu memuru bulunuyor.

Polis, Mehmet Y. ve adamlarının işkence ile milyon TL değerindeki birçok arazinin devri sırasında bir tapu memuruyla bağlantı kurduğunu belirledi. Yine polis, Antalya'da görevli bir doktorun da örgüte tahsil edilmek üzere bir çok çek ve senet temin ettiğini tespit etti. Örgütün, bunların karşılığında rüşvet olarak hayat kadını gönderdiği, bu şekilde birçok işlerini hallettikleri öğrenildi. Örgütün son olarak elde ettiği paralarla da tefeciliğe başladıklarını belirleyen uzman ekipler, uzun süren bir
araştırmanın ardından büyük bir şebekeyi çökertmiş oldu.

Şüphelilerin ev ve mekan olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramada 16 adet tabanca ve tüfekle birlikte 664 adet bunlara ait mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin işkencede kullandıkları öğrenilen 2 adet kılıç, 1 adet elektrikli şok aleti, 16 adet kesici alet, baston içine gizlenmiş bıçak, 2 adet muşta, 1 tane demir zincirli sopa da bulundu. Şüphelilerin, bazı iş adamlarını kaçırarak bir depoya kapatıp ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra elektrikli şok aletiyle ağlatana kadar işkence yaptıkları, zaman zaman muşta ve zincirli demir sopalarla darp edip, baston içerisine gizlenmiş bir bıçakla da yaraladıkları iddia ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 11:08:53
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 11:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA IP: 85.99.206.xxx Tarih : 31.01.2009 14:27:51

Bir vatandaş ve Konyalı olarak kaçakçılık polisinin yapmış olduğu bu değerli operasyon için onlara teşekkür ediyorum bu tür başarıların diğer illerde de gerçekleşmesini Allahtan temenni ederim.