4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Elektronik mühendisi olmak istiyor

OSS'de Sayisal 1, Esit Agirlik 1 ve Sozel 1 puanlarinda Turkiye birincisi olan Konyali Caglar Ivriz, hedefinin elektronik muhendisligi bolumunu okumak oldugunu belirterek, gecmiste bozdugu aletleri bu sayede onarmak istedigini soyledi.


Caglar Ivriz'in egitim gordugu Ugur Dershanesi, dershane binasinda bir basin toplantisi duzenledi. Toplantiya OSS'de birinci olan Caglar Ivriz'in yani sira dershane ogretmenleri ve dershane yoneticileri de katildi. Basarinin duzenli ve planli bir sekilde calismaya bagli oldugunu belirten Caglar Ivriz, "Kesinlikle bu is asiri ders calismakla olmuyor. Bir plan uzerinden ders calisilmali. Ben 3 yildan bu yana sistemli bir sekilde calisiyorum. Ayrica son donemde girdigimiz 10 gunluk kamp devresi basarimda buyuk pay sahibi oldu. Ben dershane ve okuldaki ogretmenlerimin hazirladigi plana gore calistim. Derece yapmak amaciyla degil basarili olmak amaciyla calistim ve basardim" dedi.


Gazetecilerin, hangi universiteye gitmek istedigini sormasi uzerine ise Ivriz, "Ben Ortadogu Teknik Universitesi (ODTU) Elektrik-Elektronik Muhendisligi bolumunu istiyorum. Kucukken elektronik esyalarin icini acip bakmayi cok severdim. Hatta dershanede etut aralarinda bile kucuk radyolarin icini acardim. Ama bir turlu geri toplayamazdim. Elektrik-elektronik muhendisligini bitirip eskiden bozdugum aletleri tamir etmek istiyorum" seklinde konustu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 15:49:21
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 15:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?