30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Elena, Aleyna oldu

Hıristiyan bir ailede inançsız olarak yetişen ve 5 yıl önce bir Türk vatandaşı ile evlenen Moldovalı kadın Müslümanlığı seçerek ihtida belgesi aldı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, makamında gerçekleşen ihtida töreninde yaptığı konuşmada, aslen Moldovalı olan Elena Balcı'nın Müslümanlığı seçtikten sonra ismini Aleyna olarak değiştirdiğini belirterek, "Az önce hanım kardeşimiz Kelime-i Şehadet getirerek ve inanarak Müslüman oldu. Kendisini bu kararından dolayı kutluyoruz. İnşallah bu kararı kendisi, ailesi ve İslam alemi için hayırlara vesile olur. Kendisi Hıristiyan bir anne-babanın kızı. Ama bize daha önce herhangi bir inanca sahip olmadığını söyledi.

Müslümanlığı kendi isteğiyle, araştırarak, severek seçtiğini dile getirdi" dedi.
Elena Balcı'yla 5 yıl önce Kıbrıs'ta tanıştığını ve evlendiklerini ifade eden eşi Hüseyin Balcı ise, "Bu süreçte kendisine Müslümanlığı anlattık ve sevdirmeye çalıştık. Kendisi de birebir görme şansı buldu. Araştırdı ve kendi isteğiyle Müslüman oldu. Daha önce herhangi bir inanca sahip olmadığı için İslamiyet'e çabuk ısındı ve sevdi. Oğlumuzu da Müslüman gibi yetiştirme konusunda çok hevesli. Ama tabi son karar oğlumuzun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Müslümanlığı seçen Elena Balcı'ya Müftü Özbuğday tarafından İhtida Belgesi ve bazı dini kitaplar verildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 19:02:49
Güncelleme :14 Aralık 2011 Çarşamba 19:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?