6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Elma bahçesiyle örnek oluyor

BEYŞEHİRLİ AVUKATIN ÖRNEK ELMA BAHÇESİ

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü çevresinde kurulan elma bahçeleri ile gelecekte "elmakent" olma yolunda önemli adımlar atan üreticiler, kaliteli ürün yetiştirerek marka olmayı hedefliyor.

Beyşehirli avukat ve iş adamı Nazif Bilir, kendi arazisinde kurduğu yarı bodur elma bahçesi ile bölge çiftçisine örnek oluyor. Bilir, Beyşehir-Şarkikaraağaç Karayolu üzerinde bulunan 25 bin metrekarelik alanda tarım ürünleri üretimini bırakarak, elma yetiştiriciliğine yöneldi. Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü ve Oda Genel Sekreteri Faruk Aydın, örnek bir bahçe kuran Nazif Bilir'le birlikte araziyi gezerek incelemelerde bulundu.

 Avukat Bilir, bahçede yapılan gezinin ardından yaptığı açıklamada, son yıllarda hububat fiyatlarının düşük olması, girdi maliyetlerinin ise yükselmesi nedeniyle alternatif ürün yetiştirilmesi konusunda bir araştırma içerisine girdiğini belirterek, "Bu hususta, konunun uzmanı akademisyenlerden de teknik destek ve bilgi aldık. Araştırmalar sonunda Beyşehir'in elma üreticiliğine yatkın olması, uygun iklim imkanları nedeniyle örnek bir bahçe kurmaya karar verdim. Yol kenarındaki arazimizde bu bahçeyi kurmamızın nedeni; bölgemizdeki diğer çiftçilere de örnek olmaktır. İlk etapta 25 bin metrekarelik bir alanda oluşturduk bu bahçeyi. Yanında bulunan 15 dekarlık alanı da önümüzdeki süreçte yine elma bahçesi haline getireceğiz. Bunun için de çalışmalara başladık. 25 bin metrekarelik elma bahçesinde 4 çeşit fidan diktik" dedi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü ise, elma bahçesine hayran kaldığını dile getirerek, bundan sonraki ziyaretinde “örnek çiftçi” olarak Bilir'e bir plaket sunmak istediklerini söyledi. Ersözlü, "Beyşehir'in gelecekte Isparta'nın ilçeleri gibi 'elmakent' olarak anılmasını çok arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

BEYŞEHİRLİ AVUKATIN ÖRNEK ELMA BAHÇESİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 13:14:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?