6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Emekli öğretmenden örnek davranış

Konya'da emekli öğretmen Atiye Atçeken kendisine ait bir daire ve dükkanı'nın satışından gelecek geliri okul yapımı için bağışladı.

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde hayırsever emekli öğretmen Atiye Atçeken, yıllardır emek vererek biriktirdiklerini okul yapımı için bağışladı.

Merkez Meram ilçesinde bir daire ve Selçuklu ilçesinde bulunan dükkanı'nı okul yapımı için bağışlayan Atiye Atçeken, bu davranışıyla herkese örnek oldu. Valilikte yapılan protokolle okul yapımı için ilk adım atılırken, Atiye Atçeken ve vefat eden eşi Mehmet Fevzi isminin şimdiden bir okula verileceği belirtildi.

Vali Osman Aydın, eşiyle birlikte yıllarca öğretmenlik yapan Atiye Atçeken'in eğitimin durumunu kendilerinden daha iyi bildiğini ifade ederek, "Yıllardır öğretmenlik yaparak hizmet veren hayırsever öğretmen, şimdi de biriktirdikleriyle eğitime katkı sağlıyor. Eşine Allah'tan rahmet diliyorum. Devletin yükünü hafiflettikleri için bütün hayırsever insanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yaptıracağı okul için 'ideallerimizdeki okul' ifadesini kullanan Atiye Atçeken de, en kısa zamanda okulun eğitime açılması temennisinde bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, bağışlanan mülklerle en kısa zamanda yeni bir okul yapacaklarını ancak Atiye Atçeken ile eşinin ismini Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan bir okula vereceklerini söyledi. Halil Şahin, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası'nın da devam ettiğini hatırlatarak, okul yaptırmaya gücü yetmeyen hayırseverler için 'sınıf donat' kampanyasının da başlatıldığını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?