4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Emekli vatandaşı dolandırdılar

Konya'da cep telefonuna gelen çağrıya cevap veren emekli bir vatandaş, kendisine, "Genelkurmay Başkanlığı'ndan arıyoruz. Kullandığınız numaradan bize hakaret ediliyor, soruşturma başlatacağız" diyen kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından cep telefonuna bin 750 kontör yükletilerek dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniği'nde yatan hastasına refakat eden Toprak Mahsulleri Ofisi'nden emekli Mustafa Tamer'in (53) cep telefonuna gece saatlerinde tanımadığı bir numaradan çağrı geldi. Mustafa Tamer, önemli bir şey olabileceği düşüncesiyle farklı operatörden gelen numarayı aradı. Telefona çıkan kişinin, "Genelkurmay Başkanlığı'ndan arıyoruz. Bu hat ücretsizdir. Kullandığınız numaradan bize hakaretler geliyor. Biz bu konuda soruşturma başlatacağız. En yakın bir marketten bu numaraya kontör yükleyin, parasını biz göndereceğiz" denildi.

Bunun üzerine Hastane Caddesi üzerinde bulunan bir markete giden Mustafa Tamer, yaklaşık 30 dakika konuştuğu şahsa marketten aldığı 10 tane 100'lük, 3 tane de 250'lik kontör kartı numarasını telefonla yolladı. Mustafa Tamer, market sahibinin kontör parasını istemesi üzerine, "Parayı onlar verecek, ben neden vereyim" deyince tartışma çıktı. Market sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin aradığı numaranın kapalı olmasıyla Mustafa Tamer'in dolandırıldığı anlaşıldı. Bu durum karşısında çaresiz kalan Mustafa Tamer, kontörlerin tutarı olan 250 YTL'yi kredi kartıyla ödemek zorunda kaldı.

Mustafa Tamer, "Genelkurmay Başkanlığı'ndan arıyoruz deyince korktum. Kontör parasını biz göndereceği deyince en yakın markete gidip kontörleri yolladım. Dolandırılacağım hiç aklıma gelmedi" dedi.
Polis, Mustafa Tamer'in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 11:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?