6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Emeklilere bankamatik eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi Emekliler Lokali üyelerine uzmanlar tarafından bankamatik kullanımı anlatıldı.

Bankamatikten maaş çekmekte ve havale yapmakta zorlanan emeklilerin suiistimallere maruz kalmaması ve hayatlarının kolaylaştırılması amacıyla bir bankada yapılan çalışmaya, Emekliler Lokali üyeleri katıldı.

Bankacılar emeklilere uygulamalı olarak ATM cihazının kullanımını anlatarak, çeşitli uyarılarda bulundular. Bankacılar, Konya'da yaşanmasa da yaşlıların başkalarına maaş çektirirken suiistimallere maruz kalabildiklerini, yapılan çalışmada bankamatik kullanımı, havale ve şifre işlemlerini anlattılar. Bankamatikte işlem yaparken şifrenin kimseye söylenmemesinin üzerinde durulurken, yabancı birinden yardım istenmemesine de değinildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü (SAMM) tarafından yapılan uygulamaya katılan Emekliler Lokali üyeleri ise, kendilerini bankada sıra beklemekten kurtaran bankamatik cihazını kullanabilmekten mutlu olduklarını belirterek, günün 24 saati para çekebilecekleri cihazları kullanırken zorlandıklarını, ama artık rahat olduklarını söylediler.

Kimseden yardım almadan bankamatikten para çekmenin, para yatırmanın ve yakınlarına havale yapmanın büyük kolaylık olduğunu anlatan yaşlılar, Büyükşehir Belediyesi'ne kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü Emekliler Lokali üyelerine daha önce de cep telefonu kullanma kursu, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması gibi etkinlikler düzenlemişti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 14:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?