7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Emmeyi bile bilmiyor!

Konya'da, beslenme yetersizliğinden dolayı zayıf ve halsiz kalan 5 aylık kız bebeğin, en az 12 saat aç ve susuz bırakıldığı öğrenildi.



Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavisi süren ve hastane personeli tarafından 'Irmak' ismi konulan bebeğin doktoru Çocuk Hastalıkları Uzmanı Ali Müsevvitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğin akciğer enfeksiyonunun kontrol altına alındığını söyledi.

İdrar yollarındaki iltihabın da düzelmeye başladığını belirten Müsevvitoğlu, ''5 aylık sağlıklı bir bebeğin en az 6-7 kilogram olması gerekir. Ancak hastanemize gelen bebeğimiz beslenme yetersizliğinden dolayı 3 kilonun altındaydı'' dedi.

Bebeğe gereken ilginin hastane personeli tarafından gösterildiğini, ancak anne sevgisinin farklı olduğunu ifade eden Müsevvitoğlu, şunları söyledi:

''Bebeğin, bize getirilene kadar en az 12 saat aç ve susuz bırakıldığını düşünüyoruz. Geldiğinde gözleri çökmüştü. Bıngıldağı çöküktü. Ağız ve dili kuruydu. Bu, muayenedeki bulguların sonucu. İlgi, anne sevgisi ve beslenme konusunda çok şanssız bir bebek. Anne sütü gerekiyor. Ancak bu şimdilik imkansız. Hatta çocuğun anne sütünü hiç almadığını bile düşünüyoruz.''

Bir ilaç firmasının bu bebekle birlikte aileleri zor durumda olan 4 bebeğin mamasını ve bezini üstlendiğini belirten Müsevvitoğlu, ''Şimdi ilgi isteyen bebeğimizi Yeni Doğan Ünitesine aldık. Burada çocuklarla daha yakından ilgileniliyor. Anne bir an önce gelsin ve dünyalar güzeli kızına sahip çıksın'' dedi.

Emmeyi bilmiyor
Bebekle ilgilenen hastane hemşirelerinden Feryal Günden de, bebeğin kendilerinden sürekli ilgi istediğini söyledi.

Irmak bebeğin ilgisizlikten zayıf düştüğünün her halinden belli olduğunu belirten Günden, şunları anlattı:

''Kucağımızdan indirip yatağına bıraktığımız zaman hemen ağlıyor. Kendisine ilgi gösterildiğini biliyor. Çok zayıf, hiç ilgi gösterilmemiş. Bebeğin emmeyi bile bilmediğini gözlemledik. Bir anneden çocuğumuzu emzirmesi için ricada bulunduk, o da kabul etti. Ancak bebeğimiz emmeyi bilmediği için ememedi.''

Bir ilaç firmasının bölge sorumlusu Necdet İncedayı ise, çocuk hastanesinde anne sütüne ihtiyacı olan ve yakınları tarafından terk edilen 4 bebeğe gereken ilgiyi göstermek için firmaları adına harekete geçtiğini söyledi.

Çocukların mama ihtiyacına sponsor olduklarını belirten İncedayı, ''Bu çocukların bir aileye verilene kadar mama ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aile çocukların mamasını karşılamakta güçlük çekerse yine elimizden geleni yapmaya çalışacağız'' dedi.

Irmak bebek, 24 Temmuz günü merkez Selçuklu ilçesi Sultan Camisi'nin avlusuna terk edilmişti.

AA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 12:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?