6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Emniyet Müdürü emekliye ayrılıyor

Emekliye ayrılacak Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, ilk veda ziyaretini yaptı.

Yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı Konya Emniyet Müdürlüğünden emekli olacak Salih Tuzcu, AA Konya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Ersin Altınsoy ile bir süre görüşen Tuzcu, 18 Eylül itibariyle görevinden ayrılacağını ve İzmir'e yerleşeceğini ifade etti.

Tuzcu, Konya'dan oluşturduğu genç ekibiyle çok yararlı hizmetleri gerçekleştirdiğine inandığını, bu nedenle gönül rahatlığı ile şehirden ayrılacağını söyledi.

22 Aralık 2003'de göreve geldiğinde Konya'da polisin halkla kaynaşmasını ve polisin sokağa çıkmasını sağladığını belirten Tuzcu, “Polisin hizmet vereceği vatandaşla bütünleşti. Vatandaşın güvenini kazandık. Oluşturduğumuz bu güven duygusuyla şehirde kanunsuz işler yapanların yakasına yapıştık, göz açtırmadık. Konya bugün tam anlamıyla bir huzur şehri olmuştur” dedi.

Dün yeni binasına taşınan Olay Yeri İnceleme Şubesi'ni ziyaret ettiğini anlatan Tuzcu, şunları kaydetti:

“3 merkez ilçe için 3 ayrı olay yeri inceleme ekibimiz var. Sordum; dün sadece bir hırsızlık olayı gerçekleşmiş ve bir ekip oraya gidip parmak izi çalışması yapmış. Bir günde 3 ekibimizden sadece birisi işe çıkmış. Bu Konya'nın asayiş açısından geldiği noktayı gösteren örneklerden biridir. MOBESE'nin de kurulduğu Konya'da suç önleme hizmetlerine büyük önem verdik. Suç oranları her geçen yıl azalıyorsa bu polisin caydırıcı önlemleri sayesindedir. Türkiye'de Kabahatler Kanunu'nu en etkili kullanan illerden biriyiz.”

Tuzcu, yaptıkları çalışmaları yansız ve doğru şekilde kamuoyuna duyuran Anadolu Ajansı'nın Konya'daki çalışmalarını da takdirle izlediklerini belirterek, teşekkür etti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?