7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Emniyet Müdürü Tuzcu emekli oldu

Emekli olan Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, gözyaşları arasında uğurlandı.

Konya İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'ya 5 yıldır görev yaptığı İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde veda töreni düzenlendi. Konya Valisi Osman Aydın, protokol üyeleri, emniyet teşkilatı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katıldığı veda töreninde Emniyet Müdürü Tuzcu, herkesle tek tek vedalaştı.

Törende, bize çalışmayı öğrettiniz şeklinde konuşan Emniyet Müdür Vekili Numan Yıldırım, "Sayın müdürüm siz emekli olduktan sonra da bu vatan için hizmet etmeye devam edeceksiniz. Biz sizden namuslu, disiplinli ve istekle çalışmayı öğrendik. Sizin öğrettiklerinizi başarıyla devam ettireceğiz. Emeklilik hayatınızda başarı ve mutluluklar diliyoruz" dedi.

Veda konuşmasını eşi Ayfer Tuzcu ile yapan Emniyet Müdürü Tuzcu, "Görevi burada tamamlıyoruz. 40 yılımızı emniyet teşkilatında geçirdik. 40 yıl boyunca görevimizi şanla, şerefle, başımız dik, hukuka saygılı ve dürüst bir şekilde yerine getirme gayreti içinde olduk. 35 yılımı başka şehirlerde, 5 yılımı ise Konya'da geçirdim. Asayişi, huzuru ve güvenliği sağladık. Konya'da görev yapmaktan çok mutlu oldum. Konya'yı unutmayacağım" şeklinde konuştu.

Çiçek verilen Ayfer Tuzcu ise, Konya'yı çok sevdiğini ve her zaman Konya'ya geleceklerini belirterek gözyaşlarını tutamadı. Vedalaşan Tuzcu çifti, uğurlamaya gelenlere el salladı. Veda sırasında Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün, Emniyet Müdürü Tuzcu'nun elini öperek vedalaşması duygulu anlara neden oldu. Emniyet Müdürü Tuzcu ile Şube Müdürü Atayün gözyaşlarına hakim olamadı. Tuzcu, konvoy eşliğinde uğurlandı.

Konya'da 5 yıldır görev yapan ve yaştan zorunlu olarak bugün emekliye ayrılan Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, 192 büyük operasyona imza attı. Organize suç örgütlerinden, El Kaide, PKK ve Hizbullah gibi bir çok örgüte de operasyon düzenleyen Tuzcu, asayiş ekiplerinin yeni projeleri sayesinde Konya'da huzuru sağladı. Çetelere ve terör örgütlerine karşı yapılan operasyonların yanı sıra şehirde meydana bütün cinayetlerin de faillerinin yakalanmasını sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 16:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?