7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Emniyetten maytap uyarısı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, özellikle bayramlarda çocukların maytap, mantar gibi patlayıcı maddeler ve plastik mermi atan tabancalarla oynamamasını istedi.

Her yıl Türkiye genelinde birçok çocuğun maytap, mantar ve plastik mermi atan tabancalar nedeniyle yaralandığını ve hatta özürlü olduğuna dikkat çeken Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Konya'da maytap satılmasını yasakladık. Satanlara da gereken cezai işlemleri uyguluyoruz. Maytap, mantar ve oyuncak tabancalardan dolayı birçok çocuğumuz yaralanıyor, bunun sonucu acı oluyor. Bu yüzden özellikle 12 yaş altındaki çocukların plastik mermi atan tabancalarla oynatılmamasını istiyoruz. Biz bayramda da denetimlerimize devam ederek, çocukların maytap ve benzeri zararlı patlayıcılara ulaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Bu konuda asıl görev anne ve babalara düşüyor. Ailelerin, yaralanmalar olmadan önce çocuklarının bu tür oyuncaklarla oynamasını engellemesi gerekiyor. Çünkü bu oyuncaklar nedeniyle meydana gelen yaralanmalar ileride çocukların sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilir" dedi.

Çocuklar arasında oyun ve eğlence aracı olarak çoğunlukla bayramlarda maytap gibi zararlı patlayıcılar yerine daha farklı oyuncak ve eğlence imkanları bulunması gerektiğini belirten yetkililer, "Bu tür maddelerin çocuklara satılması suçtur. Para kazanmak için bu yönteme başvuranlara gereken cezai işlemler mutlaka uygulanacaktır. Biz ailelerin çocuklarını değişik oyun alanlarına sevk etmelerini ve onlara zarar vermeyecek oyuncaklara alıştırmalarını istiyoruz. Bir zeka oyunu hem çocuğun zekasını geliştirir, hem de ileride sorun yaşamasına engel olur" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?