5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Emniyetten 'süpürge' operasyonu: 15 kişi gözaltında

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından gerçekleştirilen "süpürge" operasyonunda, uyuşturucu madde satıcısı 8 kişi ile uyuşturucu kullandıkları belirlenen 7 kişi yakalandı. Uyuşturucu madde sattıkları gerekçesiyle yakalanan şahıslar, adliyeye çıkartılırken, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL lehine slogan attılar.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 aylık takip sonrası "süpürge" kod adlı operasyonla 3 ayrı ev ve 1 otomobile aynı anda baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda Haydar Mıngır, Hasan Hakikat, Deniz Sinem, Bülent Mıngır, Barış Mıngır, Yaşar Koçak, Ümmügülsüm Mıngır ve Abdullah Özay isimli 8 kişi gözaltına alındı. Evlerde ve otomobilde yapılan aramalarda, 2 kilo 300 gram esrar, 50 adet extacy, mal almak için kullandıkları tespit edilen 6 milyar lira ve kesici aletler bulundu. Aynı operasyonda isimleri açıklanmayan ve uyuşturucu kullandıkları belirtilen 7 kişi yakalandı.
Uyuşturucu satıcısı 8 kişi bugün Konya Adliyesi'ne sevk edilirken "en büyük PKK" diyerek slogan atarken, yakınları ise adliye çevresinde polislere zorluk çıkarttı. Polisler, yakalanan şahısların yakınlarını adliye çevresinden güçlükle uzaklaştırdı.

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, yapılan operasyonda uyuşturucu satıcısı 8 kişi ve kullanan 7 kişinin yakalandığını ifade ederek, "Bunlar insanları zehirleyen şebekenin sokak satıcıları oluyor. Ailece ve sülalece Konya'yı parsellemişler. Biz daha önce örgütleri nasıl çökertmişsek, bunu da öyle çökerttik. Bunların öğrencisi, yaşlısı ve esnafı gibi birçok alıcısı var. Bizi esas olarak alıcılar değil satıcılar ilgilendiriyor. O şebekeleri de çökertiyoruz" dedi.

konya
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 13:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?