6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

En güzel lale seçildi

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2. Lale Şenlikleri kapsamında düzenlenen "En Güzel Lale" yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Alaaddin Keykubat Salonu'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Gürbüz, merkez ilçe kaymakamları ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ceylani Kılıç, "Çiçek Gibi Bir Konya" sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini belirterek, "Konya'da yeşil alan miktarını arttırmak, ağaçlandırma çalışmaları yapmak, spor ve sosyal alanlar yapmanın dışında Konya'yı rengarenk bir hale getirmek için ilimizin çeşitli yerlerini değişik çiçeklerle süsledik. Bu çalışmalar kapsamında 2.5 milyon lale soğanı ve 1.5 milyon mevsimlik çiçeği toprakla buluşturduk. Vatandaşlarımıza ise 250 bin lale soğanı dağıttık ve düzenlediğimiz bu yarışmayla nasıl yetiştirileceği konusunda bilgiler verdik. Lale artık gerçek anavatanı olan Konya'ya döndü" dedi.

Prof. Dr. İskender Pala'nın "Türk Kültürü'nde Lale" konulu konferansının ardından ödül törenine geçildi. En Güzel Lale yarışmasında birinci olan Fatma Yıldız, ikinci olan Mehmet Fesli, üçüncü olan Mehmet Erten ve mansiyon ödülü alanlara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 15:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?