6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

En tartışmalı bank!

BANK YERLEŞTİRME KAVGASI YARGIYA TAŞINDI

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Üstünler beldesinde bir belediye meclis üyesinin evinin önüne oturma bankı konulması ve kaldırım seviyesinin garaj giriş çıkışına müsade etmeyecek duruma getirilmesi aynı çatı altında görev yapan farklı siyasi partilere mensup belediye başkanı ile meclis üyesini karşı karşıya getirdi. Konu her iki tarafca yargıya intikal ettirildi.

Edinilen bilgiye göre, Üstünler Belde Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar uyarınca 1 Ekim 2009 tarihinde, AK Partili meclis üyesi olan Mustafa Şeker'in belediye hizmet binası karşısında bulunan 2 katlı evinin önündeki kaldırım seviyesi yükseltilirken, kaldırım üzerlerine oturma bankları yerleştirildi. Banklardan bir tanesinin garaj kapısı önüne konması ve kaldırım seviyesinin yükseltilmesi üzerine araba garajı içerisinde kalan aracını dışarıya çıkaramadığını, dışarıdaki diğer aracını ise garaj içerisine

alamadığını belirten meclis üyesi Mustafa Şeker, konuyu yargıya intikal ettirirken, Beyşehir Kaymakamlığı'na da müracaat ederek evinin ve garajının önüne, tecavüzde bulunulduğunu gerekçe göstererek konuyla ilgili tahkikat yapılması başvurusunda bulundu. Beyşehir Kaymakamlığı şikayet üzerine inceleme başlatırken, başlatılan tahkikat sonrası belediyenin hayata geçirdiği uygulamanın men'ine, tahkikat ve infaz için harcanan bedel ve vasıta ücretlerinin ise İcra Dairesi kanalıyla tahsil edilmesine karar verdi.

YAPILAN DAVRANIŞ SİYASİ

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Şeker, Belediye Başkanı Ethem Özgür'ün Kaymakamlığın kararına uymaması üzerine konuyu yargıya intikal ettirdiğini belirtirken, yapılan davranışı 'siyasi' olarak değerlendirdi. Belde merkezinde benzer durumda olan birçok kişi olduğunu ancak bu uygulamanın kendisinden başka hiç kimseye uygulanmadığı görüşlerine yer veren Şeker, "Evimin önüne banklar yerleştirilmiş, bir tanesi tam garajımın önüne konulmuş, kaldırım seviyesi ise garajı kullanmayacağım seviyeye

yükseltilmiş. O yüzden ne garajdaki aracımı çıkarabiliyorum, ne de dışarıdaki diğer aracımı garajına çekebiliyorum. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görebilmek mümkün değildir. Mecliste bazı şeylerin hesabını sormak istemem üzerine, belediye başkanı ile karşı karşıya geldik, kendisiyle mahkemelik olduk.Kaymakamlıktan bilirkişi geldi inceledi ve garaj önünün araç giriş çıkışına açılması karara verdi. Ancak, kanun ve insan hakları tanımıyorlar. Banklar hala yerinde duruyor. Bu olay, tamamen bana karşı kasıtlı yapılmış bir davranış. Bu yaptığı akıl alınacak bir davranış değil. Buraya konulan banklarda oturan siyasi rakiplerim, evimin önünde rahatsızlık veriyorlar" dedi.

 UYGULAMA TAMAMEN USULE UYGUN

Üstünler Belediye Başkanı Ethem Özgür de meclis üyesinin evinin önünde belediyenin yaptığı uygulamanın usule ve yasalara uygun, Belediye Encümeni kararıyla hayata geçirildiğini, yapılanların siyasi olarak nitelendirilmesi görüşlerine katılmadığını söyledi. Beyşehir Kaymakamlığı'nın verdiği karara saygılı olduğunu, ancak kabul etmesinin mümkün olmadığından hukuki yollara başvurduğunu belirten Özgür, "Orası Belediyenin kaldırımıdır, şelale de yaparım, oturak da koyarım, hatta bir çiçeklik de koyacağım. Ama öncesinde yargı kararını bekliyorum" dedi.

Daha önceki dönemlerde korku nedeniyle yapılamayan uygulamaları "korkmadan, çekinmeden" yaptığı görüşlerine yer veren Özgür, "Herkes korkmuş, ben yüreğimi ortaya koymuş, korkmamışım, yapmışım. Şimdiye kadar işgal ettiği, ammenin hakkını elinden almışım. Orası belediyenin kaldırımıdır. Hatta evin altı da ruhsatta garaj değil, dükkan, depo olarak gözükmektedir" şeklinde konuştu. Özgür, siyasi olarak üzerine gelinmeye çalışıldığını, ama tüm bunlara hukuk yoluyla sonuna kadar göğüs gereceğini sözlerine ekledi.

BANK YERLEŞTİRME KAVGASI YARGIYA TAŞINDI
BANK YERLEŞTİRME KAVGASI YARGIYA TAŞINDI
BANK YERLEŞTİRME KAVGASI YARGIYA TAŞINDI
BANK YERLEŞTİRME KAVGASI YARGIYA TAŞINDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 14:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?