6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Energaz yatırıma doymuyor

Energaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Çınar, 11 şehirde doğalgaz dağıtımı hizmeti verdiklerini ve 5 yılda 250 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Konya'da şehir içi doğalgaz dağıtımını sürdüren Gaznet A.Ş.'nin çalışanları için verdiği iftar yemeğine Energaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Çınar da katıldı. Şirketin üst düzey yöneticilerinin yer aldığı yemekte Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım'ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Gültekin Çınar, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Gültekin Çınar 2003 yılında kurulan Energaz'ın Konya, Çorum, Konya Ereğli, Niğde, Nevşehir, Denizli, Karaman, Erzincan, Antalya ve Aydın'da şirketleri aracılığıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü ve 2007 yılı içinde Aksaray ilindeki Aksaraygaz'ı da çatısı altına alarak bugün 11 şehirde doğal gaz dağıtımı yapan 10 şirketi bünyesinde barındırdığını hatırlattı.

5 yıllık süreçte 166 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiklerini ve bu rakamın Türk Lirası ile 250 milyon lirayı bulduğunu dile getiren Gültekin Çınar, "Bu çok büyük bir rakam. Bu yatırımla yarım milyondan fazla abonenin önüne gaz şebekesini götürdük. Yaklaşık 300 kilometre çelik, 2 bin 676 kilometre polietinel şebeke döşedik. 130 bölge istasyonu, 17 tanede şehir giriş istasyonu yaptık. Tüm şehirlerde 350 bin abonemiz var, yılda yaklaşık 1 milyar metreküpe yakın gaz satıyoruz" dedi.

GÜVENLİ İŞLETMECİLİK YAPIYORUZ

Energaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çınar, 350 bin aboneye yaptıkları şebekelerle çok kaliteli hizmet götürdüklerini ve bunu Türkiye piyasasındaki herkesin bildiğini dile getirdi. Çınar, kendilerinden kaynaklanan teknik bir nedenle hiç bir abonenin bugüne kadar doğalgazı'nın kesilmediğini ve güvenli bir işletmecilik yaptıklarını bildirdi.

Kamu kurumlarıyla mukayese edildiğinde en ucuz hizmet bedelini aldıklarını anımsatan Çınar, "Devlete göre bu hizmeti çok ama çok daha ucuza yapıyoruz. İstanbul ve Ankara'da kamu şirketlerinde bin metreküp doğalgazdaki hizmet bedeli 60 - 70 dolar, Konya'da 6 - 7 dolar. Bundan 5 sene önce bu şehirlerde abone bağlantı bedeli 300 dolar civarındaydı, Konya'da 180 dolar" diye konuştu. Gültekin Çınar, Energaz'da doğrudan maaş ödedikleri 300'den fazla çalışanları olduğunu, yaklaşık 3 bin kişilik bir istihdam oluşturduklarını ve mali kriz nedeniyle hiçbir personelin işine son verilmediğini vurguladı.

Abonelerine daha iyi hizmet vererek müşteri memnuniyetini artırma konusunda bir takım çalışmaları olduğunu söyleyen Çınar, Energaz'ın 30 yıllık bir iş planı bulunduğunu ve bu plan doğrultusunda yollarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 16:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?