6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Engelli Büşra'nın okuma azmi

Konya'da doğuştan engelli olan ve 10 yaşına kadar hiç yürüyemeyen Büşra'nın okuma azmi, tüm arkadaşlarına örnek oluyor.

Mustafa Necati İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Büşra Nur Geçer, erken doğum sonrası küvez bulunamadığı ve zamanında müdahale edilememesinden dolayı 10 yaşına kadar yürüyemedi. 10 yaşında ameliyat olan Büşra, annesi, babası ve arkadaşlarının desteğiyle yürümeye başladı.

Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nda okula başlayan Büşra Nur da bugün diğer arkadaşları gibi karnesini aldı. Bedensel engelli olmasına rağmen okuldan vazgeçmeyen Büşra, bir gün arkadaşlarıyla koşup oynayacağı günü hayal ediyor.
Kendisinin hiç yürüyemediğini belirten Büşra, "Ameliyat olduktan sonra ailemin desteğiyle yürümeye başladım. Şu anda çok fazla hareket ederek iyileşmek istiyorum. Evimle okulun arası 500 metre olmasına rağmen, 20 dakikada gelebiliyorum. Okulda arkadaşlarım ve öğretmenlerim destek oluyor. Biran önce tamamen iyileşip okuldaki arkadaşlarımla doyasıya koşmak, oynamak istiyorum" dedi.

Büşra'nın sınıf arkadaşları ise, "Her zaman ona destek olmaya çalışıyoruz. Bir gün okulda 3 ders gördük, ailesinin haberi yoktu. O yüzden de eve bizim bırakmamızı istedi. Biz onu eve götürürken o kadar neşeliydi ki sorduğumuzda arkadaşlarım beni eve götürüyor, çok mutluyum demişti" diye anlattı. Sosyal Bilgiler öğretmeni Melike Temel de, Büşra'nın pozitif birisi ve derslerinde başarılı olduğunu ifade ederek, sınıf olarak hep birlikte ona destek olduklarını söyledi.

Okul Müdürü Mustafa Arıcı ise, Büşra'yı ilk günden itibaren tanıdığını vurgulayarak, "Büşra'ya her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büşra okulumuzun bir parçası, şuana kadar da bizi hiç bir şekilde üzmedi. Sürekli derslerine geliyor, eğitimine devam ediyor" şeklinde konuştu.

Eşinin Muğla Milas'ta erken doğum yapması nedeniyle Büşra'ya küvez bulamadıklarını ve sonrasında engelli kaldığını belirten baba Adem Geçer, "Yıllardır tedavisi için ailece çabalıyoruz. Büşra 3 çocuğumdan en büyüğü, 10 yaşına kadar hiç yürüyemedi. Ameliyat olduktan sonra yürümeye başladı. Şimdi fizik tedaviye giderek kendi başına yürümeye çalışıyor. Benim istediğim sıcak suyla kasları gevşeten ve yürümesinde kolaylık sağlayan sistemin Konya'daki hastanelere de kurulmasıdır. Bu şekilde başka yerlerde kişilerin tedavi olduğunu öğrendim. Bize yapılan en büyük yardım bu olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 16:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?