4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Engelli Hatice'nin okuma azmi

Konya'da belden aşağısı felç olan ve okula annesi tarafından tekerlekli sandalyeyle getirilip götürülen küçük Hatice, okumaya devam etmek ve büyüyünce öğretmen olmak istiyor. Küçük Hatice'nin annesi ise çocuğunun okuması için elinden geleni yapacağını söyledi.

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde bulunan Birol Polat İlköğretim Okulu 5. sınıfa giden 12 yaşındaki Hatice Özkan, 2 yaşında geçirdiği ateşli bir hastalık sonucu belden aşağısı felç oldu. Okumayı çok seven ve okulunda başarılı bir öğrenci olan küçük Hatice, her gün annesi yada aynı okulda okuduğu ağabeyi tarafından okula getirilip götürülüyor.

Yaşadığı olaya rağmen okuma azminden bir şey kaybetmeyen Hatice Özkan, okumayı çok sevdiğini ve okulların açılmasından çok mutlu olduğunu belirterek, "Okulumu ve arkadaşlarımı çok özlemiştim. Okulumun açılmasından dolayı çok mutluyum. 2 yaşında geçirdiğim bir hastalık sonucu böyle kaldım. Derslerim çok iyi. Geçen yıl takdir aldım" dedi.

Annesi Hediye Özkan ise 2 yaşında geçirdiği hastalık sonucu yürüyemeyen kızının okula giderken çok mutlu olduğunu belirterek, "Kendisi okula gitmeyi çok istiyor. Dedesi gitmesini istemiyor ama hem o okumak istiyor diye hem de evde sıkılmasın diye okula götürüyoruz. Her gün ya ben yada ağabeyi okula getirip götürüyoruz. Bulunduğu durum nedeniyle psikolojisi çok bozuk. Sinirli ve içine kapanık bir hale geldi. Biz elimiz yettiğince kendisini okutmak için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Okulda düzenlenen törenin ardından annesi Hatice'yi sınıfına götürdü ve sırasına oturttu. Heyecanlı olduğu gözlenen Hatice'nin okuma azmi ise hem öğretmenlerini hem de ailesini şaşırtıyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 15:27:05
Güncelleme :17 Eylül 2007 Pazartesi 15:27:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?