6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Engelli öğrenci Vali oldu

ENGELLİ ÖĞRENCİ TEMSİLİ VALİ OLDU

Konya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılı etkinlikleri kapsamında Valilik makamına down sendromlu 12 yaşındaki öğrenci oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 90. yılı kutlamaları kapsamında bu yıl Vali Aydın Nezih Doğan'ın makam koltuğuna Selçuklu Öğretmen Fatma Menekşe Eğitim Uygulama Okulu 3. sınıf öğrencisi down sendromlu Süleyman Zorlu oturdu.

Babasıyla birlikte valilik makamına giren Süleyman Zorlu, Vali Aydın Nezih Doğan ile selamlaşarak makam koltuğuna oturdu. Burada Vali Doğan ile bir süre sohbet eden öğrenci, masada bulunan kumandayı alarak oynamaya başladı. Süleyman'ın kumandaya basarak görevliyi

çağırması üzerine Vali Doğan da, "Madem kumandaya bastın bize ne ikram edeceksin" diyerek içeriye gelen görevlilerden konuklar için çay istedi. Elindeki kumandayla televizyonu açmak isteyen Süleyman Zorlu'ya Vali Doğan televizyon kumandasını verdi. Masada mikrofonu eline alan Zorlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'e soru sordu. Milli Eğitim Müdürü Şahin de, Süleyman Zorlu'ya otistik çocuklar için okul projesi hakkında bilgi verdi. Cevabın ardından Vali Doğan'ın verdiği televizyon kumandasını

alan Süleyman Zorlu, makam koltuğunu Meram Mehmet Katırcı İlköğretim Okulu öğrencilerden 6. sınıf öğrencisi Aliye Rana Şapcıoğlu'na bıraktı.

Vali Aydın Nezih Doğan, "İnşallah bu bayramdan itibaren dönüşüm gerçekleştireceğimizi var sayıyoruz. Süleyman evladımız geldi, o da temsili olarak burada sorumluluk göstermiş oldu. Bizim ülkemizin topyekün kalkınmasını istediğimiz zaman geride hiçbir bireyi bırakmamız lazım. Onların da ihtiyaçlarını mutlaka karşılamamız lazım. Bu çerçevede eğitim her engeli aşar diye Cumhurbaşkanlığımızın takip etmekte olduğu bir proje var. Bu proje etrafında bütün ülkede daha fazla engelli yurttaşlarımıza yatırım

yaparak eğitim imkanları arıyoruz. Nitekim bu yıl da Konya'da geçmiş yıllara oranla daha iyi işler yapıldı. Bunlar da yeterli değil. Her geçen yıl bu alanda daha iyi olmak için bir yarış var" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından öğrencilerle bir arada oturup bir süre sohbet eden Vali Doğan, öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

ENGELLİ ÖĞRENCİ TEMSİLİ VALİ OLDU
ENGELLİ ÖĞRENCİ TEMSİLİ VALİ OLDU
ENGELLİ ÖĞRENCİ TEMSİLİ VALİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 11:57:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 12:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?