6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Engelli öğrencinin ilk karne heyecanı

Konya'da doğuştan bedensel engelli olan Ali Kolukısa, "Evde Eğitim" sistemi sayesinde ilk karnesini aldı.

Bedensel engelli olduğu için 11 yaşına kadar okula gidemeyen Ali Kolukısa, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'de ilk kez Konya'da uygulanan "Evde eğitim" sayesinde eğitim görmeye başladı.

1 yıl boyunca, öğretmeni tarafından okullarda verilen eğitimlerin tersine tümden gelim metoduyla, cümleden sese doğru gitme sistemi sayesinde okumayı öğrenen Ali 2007-2008 eğitim öğretim yılının tamamlanmasının ardından karnesini Vali Osman Aydın'dan aldı.

Ali'nin derslerine başladıklarında dikkat dağınıklığının olduğunu belirten öğretmeni Aydın Uygun, "İlk önce okuma çalışmasıyla başladık. Bunun için normalin tersine cümleden sese doğru gittik. Bu sayede okumayı öğrendi. Matematiksel becerilerinde de ritmik saymaları öğrettik. 1'er, 2'şer, 5'er ve 10'ar halinde yüze kadar sayabiliyor" dedi.

Oğullarının evde eğitim görmesi sayesinde çok şeyin değiştiğini belirten baba Mustafa ve anne Filiz Kolukıosa, "Oğlumuzun doğuştan gelen rahatsızlığı. Bu nedenle 11 yaşına kadar okula gönderemedik. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından evde eğitim sistemi çıktı ve öğretmenimiz geldi. 1 yıldır haftada 10 saat öğretmenimiz ders veriyor. Bu sayede oğlumuz renkleri, A'yı, B'yi, sayı saymayı öğrendi. Çok mutluyuz. Ali'nin hayatı için de önemli bir gelişme, Ali'nin eğitimine devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Karne günü nedeniyle çeşitli hediyeler alan 12 yaşında Ali, öğretmeninin kendisine ders vermesinden çok mutlu olduğunu belirterek, karne aldığı için sevinçli olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 17:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?